Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Burzan: SD čuva srce kulture Podgorice

Kako je navela Burzan, KIC je ustanova koja iznova i iznova opravdava slogan “srce kulture grada”

Mi, Socijaldemokrate, znamo kolika je važnost Kulturno-informativnog centra “Budo Tomović” za duh i puls naše Podgorice, i kroz svoju upravu ovom ustanovom uložili smo znanje i vrijeme kako bi ona zadržala i pojačala svoj, bezmalo kultni status. Samo prošle godine KIC je imao više od 400 programa, od čega 65 premijernih, koje je pratilo nevjerovatnih 55 000 posjetilaca” navela je direktorica KIC-a i članica Glavnog odbora Socijaldemokrata Snežana Burzan.

Kako je navela Burzan, KIC je ustanova koja iznova i iznova opravdava slogan “srce kulture grada”.

Istakla je da je publika u prethodnom periodu u velikom broju posjećivala programe, često tražeći i “kartu više”.

“Književni i likovni programi, filmski ciklusi, škole kreativnog pisanja i retorike, kurs Crnogorskog ora, Forum mladih pisaca KIC-a, KIC-ovi folkloraši, horisti, glumci DODEST-ove radionice, nastavili su da afirmišu kulturu Grada na kvalitetan, prepoznatljiv način i budu prava mala fabrika novih projekata”, rekla je direktorica.

Ona je dodala i da “kamerna muzika, džez i drugi koncertni ciklusi, kao i koncerti popularne muzike, su pokazali da naši građani i te kako prepoznaju kvalitet, i traže sadržaje koji nijesu isprazni, ni površni i koji pokazuju da ih kulturne ustanove i institucije ove zemlje poštuju”.

“Takav KIC pokazuje i dokazuje – poštovanje prema svojim sugrađanima, nastavivši da bude mjesto kome se Podgoričani rado vraćaju i u kojem nalaze utočište u: muzici, filmu, knjizi, teatru, slikarstvu, fotografiji i svim drugim vidovima umjetnosti. Mi, iz Socijaldemokrata smo srećni što smo bili i što ćemo biti u prilici da na to i dalje snažno utičemo!”, zaključila je Burzan.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve