Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Burzan: Izjava Kovača izraz politike koja Crnu Goru ne tretira kao nezavisnu državu

Burzan, nekadašnji ambasador u Velikoj Britaniji, kaže da je takva izjava Kovača, sa aspekta činjenica, neprihvatljiva, jer poručuje da Crnu goru ne tretira kao nezavisnu državu

Bivši političar i diplomata Dragiša Burzan u razgovoru za Antenu M komentarisao je izjavu ministra pravde Marka Kovača koji je kazao da je nedopustivo zabraniti ulazak Vladimiru Božoviću, kojeg je nazvao zvaničnim ambasadorom Srbije u Crnoj Gori.

Burzan, nekadašnji ambasador u Velikoj Britaniji, kaže da je takva izjava Kovača, sa aspekta činjenica, neprihvatljiva, jer poručuje da Crnu goru ne tretira kao nezavisnu državu.

“Tu su stvari sasvem jasne i tu ne treba nikakvo objašnjenje.

Sa puno razloga je Ministartvo (vanjskih poslova CG) objavilo da je Božović persona non grata i tu  se stvari završavaju. Bilo kakva izjava, da tu ima nešto nelegalno, je nerazumljiva. Ne može neko biti ambasador ako zemlja prijema sasvim jasno to ne prihvata. Sve je to u sklopu politike koja Crnu Goru ne tretira kao nezavisnu državu i to je jasno kao dan.

Član Vlade koji to kaže zapravo smatra da država u kojoj je on ministar nije nezavnisna država i to je jasno kao dan”, zaključio je naš sagovornik.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Miro
01.10.2022-13:26 13:26

kovač je sa tkz, TU sudionik najveće pljačke i korupcije u istoriji CG . Sada samo knjiži još nemorala. Ipak, doći će vrijeme da se tužilaštvo i sudstvo sadašnjim ministrom pravde otpočnu da bave.