Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Bursać: Abazović je Vučićeva štetočina koja bi da obezglavi Crnu Goru!

Ako jeste, Vučićeva štetočina, koja se odaziva na ime Dritana Abazovića učiniće Crnu Goru opet franšizom srpskog sveta. Na sramotu Crnoj Gori ako se to dogodini! I još ako se to desi na Dan ustanka naroda Crne Gore, biće to posebna povijesna perverzija

Piše: Dragan Bursać

Pa će se onda neki budući istoričari i zasmijati od muke, dok budu govorili o hrabroj i ponosnoj zemlji Crnoj Gori koju je Srbiji, kao niko nikada, izručio jedan Albanac zbog bratovljeve klinike u Beogradu. A ko ovo ne vidi ili je lud ili je na strani štetočine!“

Politiku Dritana Abazovića, koja je duboko prosrpski klerikalna i koja na dlanu temeljnog ugovora izručuje crnogorsku povijest-materijalnu i nematerijalnu Crkvi Srbije, pod lažnom krinkom evropejstva, najbolje je pojasnila tviterašica Amra, koja na svom nalogu kaže:

“Da, moja je stvar! U tom Ugovoru piše da je moja država prćija, a da su oni koji su blagosiljali Karadžića, Mladića i Arkana – istinski osnivači, gospodari i vlasnici ove zemlje. Piše i da nadležni organi ne bi mogli da reaguju, ako bi se tamo opet blagosiljali neki novi Arkani.

Da li je Crna Gora tek prćija Crkve Srbije?

I odista boljeg pojašnjena nema, šta će se desiti ako Dritan i njegova URA, kao franšizna organizacija Vučićevog SNS-a, večeras potpiše famozni Temeljni Ugovor sa SPC-om, kojim se, a to je bitno istaći, prekraja ne samo povijest Crnogoraca, nego i Albanaca, jer će istim Crkva Srbije raspolagati imovinom od vijeka prvog-ranohrišćanskog, kad ne da nije bilo Crkve Srbije, nego pravoslavlje kao koncept nije postojao. Dakle, od Ulcinja, do Tuzija, za sve ono za šta se se borili istinoljubivi Albanci i što je pripadalo njima kao narodu, postaće jednim Dritanovim potezom srpsko, da ne kažem velikosrpsko. I to je samo jedna ravan, koju ovaj čovjek, mračeći postiže dok in vivo postaje vjerovatno najveći izdajnik albanskog naroda i crnogorske građanske državnosti u zadnjih nekoliko vijekova.

Ona druga, simbolička ravan pogađa Bošnjake i svakog civilizovanog čovjeka u Crnoj Gori jer će znati upravo ono što je Amra postulirala, a to je da su oni mantijaši koji blagosiljaju ratne zločince pobijedili i još gore, Temeljnim ugovorom tek će pobijediti u budućnosti, jer je isti taj Ugovor transgeneracijski njegovim parafom, Crkvi Srbije ono što nikad nije pripadalo, pripadaće za vijek vijekova, a to je onda u konačnici defitnitvna pobjeda četničke ideologije i srpskog sveta.

Kad su Bratićkini četnici kamilica za dritanovce

Pa tako i nije daleko od pameti razmišljanje bivše ministrice, žene-četnika Vesne Bratić, koja kaže da je za dritanovce njena vlada bila gospoče. Ispostavlja se u ironičnom obrtu povijesne zbilje da su litijaši i neočetnici Zdravka Krivokapića bili obična ćirilična kamilica, koja sebi nije dozvolila da se pred Vučićem u Srbiji ponižava, dok Dritan, koji veže za sebe srpske nacionaliste u Crnoj Gori, ide kao na hodočašće na poklonjene i Vučiću i pravoslavnom kleru u Beograd.

I kao da sve to nije dovoljno, Abazović mučki ucjenjuje sve i jednog građanina Crne Gore, da će nepotpisivanjem lažnog Temeljnog ugovora Crna Gora skrenuti sa evropskog puta?! (Sic!)

Dakle, Dritan je poistovijetio sebe i svoje napoleonske kompleske sa cijelom zemljom, a svoje odluke je izjednačio sa evropskom egzistencijom zemlje.

E pa Abazoviću, Crna Gora se odavno operdijelila i za NATO i za EU i to zahvaljujući onim kojima ti osporavaš politički legitimitet. A da si ti Dritane, sa svojom interesnom NVO UROM odlučivao, kompletna Crna Gora bi odavno bila jedno veliko “srpsko ljetovalište“ sa pripadajućim planinama.

I to je sva postavka problema, koji će u narednih 7-8 sati poprilično i dalekosežno odrediti sudbinu Crne Gore.

Pa je onda minucioznost kraljica povijesti, pa će se onda neki budući istoričari i zasmijati od muke, dok budu govorili o hrabroj i ponosnoj zemlji Crnoj Gori koju je Srbiji, kao niko nikad izručio jedan Albanac zbog bratovljeve zdravstvene klinike u Beogradu. Eto u tome je sva paradoksalna istina. A ko je ne vidi ili ko neće da je vidi, piše mu se crna srpska kmetija, koja će samo formalno imati prerogative nezavisne zemlje, a suštinski će se ići po mišjenje u Beograd – i to prvo u onaj crkveni dio, pa onda u svjetovni kod Vučića na kanabe.

Bajka o nepostojećem crnogorskom nacionalizmu

E zato je Dritan sa svojom podvižnicima skovao tezu o “crnogorskom nacionalizmu“, a to je zapravo skupni izraz za sve poštene ljude i fenomene koji brane građansku Crnu Goru. Pa se odjednom najsjajniji i najhrabriji, ponavljam građani Crne Gore predstavljaju kao crnogorski nacionalisti.

A ja samo jedno pitanje pitam, kako može biti Ambra sa početka teksta crnogorska nacionalistikinja? Može biti jednino hrabra građanka, koja patriotski voli svoju zemlju Crnu Goru. Ili kako mogu biti Albanci iz Tuzija ili Ulcinja “crnogorski nacionalisti“, mogu biti jedino građani, koji vole svoju građansku Crnu Goru.

Ali to kudravom tipu sumnjivih psihičkih deluzija i napoleonovskih kompleksa nije ni bitno. Bitno je napraviti sebi i svojoj porodičnoj ekspozituri u Beogradu korist, a narod Crne Gore sa isotrijom prepustiti Crkvi Srbije. A Crnogorci od 1918, najmanje znaju šta se desi kad ih u svoja ralje uzme ta i takva Crkva Srbije, sa posilnim žandarmima i četnicima na ternu-od Podgoričke skupštine, preko masakra nad Zvicerima, do “srpske Sparte“, kako su beogradski lezilebovići tepali okupiranoj Crnoj Gori.

I da li je sve ovo u konanici vrijedno kompleksa jednog kvazipremijera? Da li je ne samo prošlost, nego i budućnost Crne Gore određena sa par rodbinsko-poslovnih veza Dritana Abazovića, sa jednom zdravstveom klinikom u Beogradu, bratom i sa suprugom Ane Brnabić?

Ako jeste jadno je, bijedno i bizarno.

Ako jeste, Vučićeva štetočina, koja se odaziva na ime Dritana Abazovića učiniće Crnu Goru opet franšizom srpskog sveta. Na sramotu Crnoj Gori ako se to dogodini! I još ako se to desi na Dan ustanka naroda Crne Gore, biće to posebna povijesna perverzija.

A sati neumitno ističu…

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve