Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Burna rasprava o radu tužilaštva: DF optužuje Katnića da ih prisluškuje bez naredbe suda

Poslanik Milan Knežević je izjavu Katnića protumačio tako da je ''Katnić stavio na mjere tajnog nadzora poslanike Andriju Mandića i Predraga Bulatovića, bez naredbe suda''

Rasprava o radu Tužilačkog savjeta i tužilaštva protiče u znaku žestokih polemika i međusobnih optužbi Specijalnog državnog tužilaštva Milivoja Katnića i poslanika DF-a, prije svih Milana Kneževića o dešavanjima u vezi sa procesom za pokušaj terorizma.

Specijalni državni tužilac Milivoje: Polakote!

U jednom trenutku otvorila se tema o razgovoru između Veselina Mujovića i poslanika DF-a Andrije Mandića i Predraga Bulatovića tokom sudskog procesa. O tom razgovoru Katnić navodi:

”Nijesam ja ozvučio Mujovića, nego su primjenjivane mjere prema onima koji su htjeli lišiti života jednog tužioca”, kazao je Katnić što je izazvalo burnu reakciju iz klupa DF-a.

Poslanik Milan Knežević je izjavu Katnića protumačio tako da je ”Katnić stavio na mjere tajnog nadzora poslanike Andriju Mandića i Predraga Bulatovića, bez naredbe suda”.

”Optuživši ih da su planirali atentat”, rekao je Knežević.

Predsjednik parlamenta Ivan Brajović je izjavu Katnića protumačio riječima ”da nije Mujović bio na specijalnim mjerama tajnog nadzora”.

”Nije rečeno izričito da su poslanici bili ozvučeni, već osobe koje su planirale likvidaciju specijalnog tužioca. Nije rečeno da su bili ”ozvučeni” poslanici”, rekao je Brajović i na zahtjev DF-a dao pauzu kako bi se izvršio uvid u stenogram onoga što je Katnić rekao.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve