Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Burić: Neosnovani napadi na tužiteljku Bajčeta

Tužioci portparoli ne saopštavaju samo sopstvene odluke, već kao osobe zadužene za komunikaciju, u ime tužilaštva koje predstavljaju, saopštavaju i odluke koje su donijele njihove kolege, saopštio je v.d. Vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić

Tužioci portparoli ne saopštavaju samo sopstvene odluke, već kao osobe zadužene za komunikaciju, u ime tužilaštva koje predstavljaju, saopštavaju i odluke koje su donijele njihove kolege, saopštio je v.d. Vrhovnog državnog tužioca Dražen Burić.

“Ponavljamo činjenicu koju je saopštila državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Pljevljima Nataša Bajčeta da nije svaki društveni događaj, koji s pravom izaziva pažnju javnosti, krivičnopravno relevantan. Postoje i drugi nadležni državni organi koji, u okviru svojih nadležnosti, tretiraju nepropisna ponašanja pojedinaca ili grupa.

U konkretnom slučaju, to je i učinjeno jer je protiv lica, koje je na javnom mjestu u Pljevljima, nošenjem nacionalističkih obilježja, uznemirilo građane, pokrenut prekršajni postupak u skladu sa Zakonom o javnom redu i miru”, navodi Burić.

Napominju da je Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima istovremeno apelovalo na sugrađane da njeguju multietnički sklad, međuljudske i građanske odnose po kojima su Pljevlja oduvijek bila prepoznata i istovremeno istaklo da će efikasno preduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svim slučajevima koji sadrže elemente krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

“Upravo je to učinjeno i u predmetu koji se odnosi na predstavnika političke partije, kojeg Tužilaštvo nije procesuiralo kao političara, već kao učinioca krivičnog djela.

Neosnovani zaključci o tome čemu se tužioci raduju ili ne, ne zaslužuju ni komentar, jer tužioci postupaju isključivo na osnovu Ustava i zakona”, zaključuje se u saopštenju Burića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
01.07.2021-15:43 15:43

Nije u zatvoru već?