Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bulatović: “U nedjelju će biti litija, mi ulazimo u građanski rat”

"NKT je donijelo odluku o zabrani političkih okupljanja i litija. U nedjelju vi znate da će biti održane litije. Mi ulazimo u građanski rat. Mi tražimo da danas vodimo raspravu. Brajović moće da zakaže sjednicu kad god hoće, to je njegova obaveza", naveo je Bulatović

U toku je sjednica skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu.

foto Antena M

Sjednici je trebao da prisustvuje ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić, ali on nije došao.

Poslanik DPS-a Mihailo Anđušić tražio je da se organizuje posebna tematska sjednica u vezi sa situacijom u Budvi.

Zbog nedolaska Nuhodžića poslanik DF-a Nebojša Medojević zatražio je pauzu i da se predsjedavajući Odbora konsultuje sa predsjednikom Skupstine.

“Mi moramo ovdje danas da imamo ministra da bi tražili ostavke i odgovornost. Insistiram da se da pauza da se čujete sa predsjednikom parlamenta. Imamo najavu da će sjutra u Budvi opet biti zloupotreba crnogorske policije. Može se očekivati ponovna eskalacija terora””, kazao je Medojević.

Predsjedavajući Odbora Branko Čavor kazao je da nema potrebe da se pravi pauza.

“Treba da se zalažemo za bezbjednost svih građana. Mi danas treba da uputimo i pozovemo na dijalog u rješavanju spornih pitanja. Rješavanje problema nije na ulici. Saglasan sam da ovih dana sto gledamo traži da se ovo pitanje vrlo ozbiljno tretira. Gledali smo snažni atak na predstavnike državnih institucija. Nije racionalno da damo pauzu. Kolegijum je preporučivao da se Odbor za bezbjednost pozabavi ovim pitanjem.

Ja sam tražio da Veljović i Nuhodžić dostave sve informacije. U međuvremenu sam dobio određen broj informacija, tražio sam i dodatne. Moja je procjena da rasprava na ovu temu ne treba da ima samo politički karakter već treba da dobijemo validne informacije sta se dešavalo u Budvi.U ponedjeljak treba da održimo sjednicu na kojoj ćemo sve raspraviti”, naveo je Čavor.

Medojević je kazao da se plaši da će u ponedjeljak biti kasno.

“Vi umjesto da smirujete – vi podstičete tu priču”, rekao je Čavor.

Poslanica DPS-a Marta Šcepanović naglasila je da treba da se zna ko su huligani koji napadaju institucije.

“Mi tražimo odgovore od čelnika institucija. Imamo situaciju da se za čelne ljude iznose najgrublje neistine”, kazala je ona.

Poslanik DF-a Predrag Bulatović pozvao je članove Odbora da trajno napušte to skupštinsko tijelo.

“Mi ne bježimo od Veljovića nego Veljović bježi od nas”, kazao je Bulatović.

“NKT je donijelo odluku o zabrani političkih okupljanja i litija. U nedjelju vi znate da će biti održane litije. Mi ulazimo u građanski rat. Mi tražimo da danas vodimo raspravu. Brajović moće da zakaže sjednicu kad god hoće, to je njegova obaveza”, naveo je Bulatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve