Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bulatović: Providna montaža režima da CPC trpi teror

“A sva pozadina te jeftine farse nušićevski sumnjivih lica i unutrašnjih neprijatelja dio je providne montaže režima da je NVO CPC ugrožena strana koja trpi teror neistomišljenika“, ističe Bulatović

Povodom privođenja trojice članova Opštinskog odbora DNP Nikšić u CB Nikšić na razgovor oko grafita na ljetnjikovcu Kralja Nikole, DNP s indignacijom prepoznaje uhodani manir režima da inscenira incidente u korist vlasti, uz iznuđenu reakciju policije da stane u odbranu države, kazala je član predsjedništva ove stranke i poslanica DF-a Vera Bulatović.

Vera Bulatović.

“A sva pozadina te jeftine farse nušićevski sumnjivih lica i unutrašnjih neprijatelja dio je providne montaže režima da je NVO CPC ugrožena strana koja trpi teror neistomišljenika“, ističe Bulatović.

DNP najoštrije osuđuje, kako tvrde, represivne metode CB Nikšić tokom kojih su maltretirani članovi i funkcioneri ove partije, sve zbog tobožnje potrebe da se utvrdi ko je ispisao grafite.

“Ali u Crnoj Gori više niko nije toliko naivan da u tom crtanju ne prepozna montiranje klime za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti da bi se najesen otpočelo s brutalnom otimačinom imovine SPC u Crnoj Gori. Dragan Vukotić, član Glavnog odbora DNP i OO DNP Nikšić, i Luka Samardžić i Jovica Đešnjić, članovi OO DNP, ne samo da su odbili bilo kakvu umiješanost u ovu režimsku montažu, nego su, kao prvo, dostojanstveno izjavili da pisanje grafita nije manir DNP-a, koji ima svoja demokratska i civilizacijska načela u borbi protiv nasilja aktuelne vlasti”, kazala je Bulatović.

DNP ističe da su “namještaljke režima poput ovog crtanja grafita isuviše providne, kao i da se ponosi svim svojim članovima, koji su, kao i većina građana Crne Gore, spremni da brane manastire i svetinje od nasrtaja režima da se imovina Srpske pravoslavne crkve posredno prepiše Nevladinoj organizaciji CPC”.

“Stoga DNP upozorava predstavnike CB NK, i čelnike MUP-a, da ovakav vid maltretiranja može samo i dodatno pogoršati ionako nestabilnu društveno-političku klimu, što je, uostalom, i cilj režima. Zato će DNP sigurno naći načina da zaštiti svakog svog člana od tiranije institucija za potrebe privatne države”, ističe Bulatović.

DNP postavlja i pitanje da li će, i kada biti privedeni i saslušani svi učesnici sabora na Trgaji kod Cijevne, gdje se otvoreno slavila velika Albanija uz isticanje albanske zastave.

“A među prisutnima je bio i Aljbin Kurti, lider Pokreta za samoopredjeljenje, koji i javno zagovara stavove da Crnoj Gori treba oduzeti značajan dio teritorije i pripojiti ga Kosovu i Albaniji. DNP pita i da li se trojica članova DNP iz Nikšića, koji su i negirali svaku povezanost oko ispisivanja grafita, mogu uopšte stavljati u istu ravan, kao opasnost za Crnu Goru i njen ustavni poredak, s Aljbinom Kurtijem, Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem, osvjedočenim neprijateljima crnogorskog i srpskog naroda, koji su spremni da otmu svaki mogući dio teritorije Crne Gore”, zaključila je Bulatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve