Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bulatović: Odbacujemo navode da Milašević nije potpisao inicijativu

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Budvi Vladimir Bulatović poručio je danas da funkcije nijesu naslijeđene i da o njima odlučuje odbornička većina

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Budvi Vladimir Bulatović poručio je danas da funkcije nijesu naslijeđene i da o njima odlučuje odbornička većina.

foto Crnogorska

“Kako je cjelokupna budvanska i crnogorska javnost imala prilike da vidi, skupštinskoj većini koja ima legitimitet da vodi Opštinu Budva, onemogućeno je da se izjasni o pitanju inicijativa za razrješenje predsjednika Opštine i predsjednika Skupštine opštine Budva.

Pošto zakonske odredbe nijesu ispoštovane i u utvrđenim rokovima odbornicima nije dozvoljeno da se izjasne o podnijetim prijedlozima stekli su se uslovi po Zakonu, Statutu i Poslovniku o radu Skupštine opštine da sjednicu sazovu podnosioci inicijative i na taj način da se omogući odborničkoj većini da se izjasni po podnijetim prijedlozima ra razrješenje.

Već duži vremenski period lokalna vlast nije u stanju da obezbijedi ostvarivanje prava građana i sada je upitno na koji način će se riješiti pitanje blokade računa Opštine”, kaže Bulatović.

Što prije treba krenuti u saniranje posljedica koje je izazvala pandemija koronavirusa na privrednike i građane Budve, akcentuje on.

“Više nema mjesta odlaganju odlučivanja o tehničkim pitanjima o smjeni lica čija je odgovornost kako blokada tako i nedonošenje adekvatnih mjera za pomoć građanima i privredi”, kaže Bulatović.

Crnogorska odbacuje navode da odbornik Predrag Milašević nije potpisao inicijativu za sjednicu SO Budva.

Objašnjavaju da “nije u trenutku potpisivanja bio u mogućnosti da fizički pristupi i potpiše”.

Odbornički klub Crnogorske je do sada bio jedinstven u stavovima i tako će nastaviti da djeluje, uvjeravaju iz ove partije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve