Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bulatović: Očekujem reakciju nadležnih institucija, da se budvanski cirkus više nikad ne ponovi

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Budvi Vladimir Bulatović danas je zatražio od nadležnih institucija da reaguju kako se scene kakve su viđene na posljednjim sjednica Skupštine opštine Budva više nikada ne bi ponovile

Predsjednik Opštinskog odbora Crnogorske u Budvi Vladimir Bulatović danas je zatražio od nadležnih institucija da reaguju kako se scene kakve su viđene na posljednjim sjednica Skupštine opštine Budva više nikada ne bi ponovile.

foto Crnogorska

On je istakao da je sa odbornicima i članovima Crnogorske pregledao audio-vizuelni materijal sa prethodne dvije sjednice Skupštine Opštine Budva, te da su identifikovali ogroman broj kršenja Poslovnika o radu SO, Statuta opštine i zakona.

“Ono što je najupečatljivije je neograničen broj proceduralnih prekida pa čak i od strane neovlašćenih lica, maratonske diskusije koje su trajale mnogo duže nego što je predviđeno pravilnikom, konstantno korišćenje uvredljivih riječi zbog čega su diskusije morale biti prekinute, a pojedinci udaljeni iz sale”, naveo je Bulatović.

Kako je dodao, uz veliku zahvalnost svim institucijama koje su reagovale adekvatno, mora obavijestiti javnost da su odbornici tokom prvog dana zasijedanja izloženi verbalnom i fizičkom nasilju na koje su ostali nijemi svi zaštitnici ljudskih prava, ombudsman i NVO sektor.

“Neću da ulazim u to da li to znači da oni podržavaju viđeno ili žele nekome da se dodvore, ali ja kao predsjednik opštinskog odbora Crnogorske Budva imam obavezu da zaštitim odbornike i odbornice, kao i svakog člana Crnogorske Budva, koji je prethodnih nedelja bio izložen neprimjerenom ponašanju do juče naših saradnika , kolega i sugrađana”, rekao je Bulatović.

Minimalno su, naglasio je, nakon tri i po godine podrške očekivali ponašanje koje neće ugrožavati ličnost i dostojanstvo bilo kog pojedinca.

“Kako se to nije desilo, tražimo pravnu zaštitu od državnih organa sa ciljem da se takve scene nikad više ne ponove u Budvi i Crnoj Gori”, zaključio je Bulatović.

Nezavisni odbornik Stevan Džaković rekao je da očekuje od državnih institucija da pokažu odlučnost u zaštiti prava građana Crne Gore koji ne misle kao opoziciona elita koja je na vlasti u Budvi.

“Moja porodica i ja smo dovoljno trpjeli zato što ja mislim drugačije. Opozicione lidere iz Podgorce pozivam da pročitaju Ustav Crne Gore i da kažu građanima da li su oni izabrani u skladu sa tim aktom. Oni imaju obavezu i odgovornost da ispune program na osnovu koga su partije i liste sastavljene od strane lidera dobile podršku građana”, poručio je Džaković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve