Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bulatović: Đukanović, Pažin i Katnić planiraju produženi državni udar

Naglasio je da se ovdje se rad o jednoj zloupotrebi Zorana Pažina zajedno sa Katnićem, a po nalogu Đukanovića, da se pored jedne faze završenog državnog udara presudama od pet godina liderima DF-a nastavi produženi državni udar, “jer su savršeno svjesni da nemaju nikavih dokaza za ove presude koje su donijete"

Funkcioner Demokratske narodne partije i Demokratskog fronta Predrag Bulatović saopštio je danas da će Klub poslanika DF-a predati Skupštini Crne Gore interpelaciju o radu vlade iz resora ministra pravde i potpredsjednika Vlade Zorana Pažina. On je na konferenciji za novinare rekao da Predsjednik države Milo Đukanović, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i Pažin planiraju produženi državni udar.

“Poznato je da je DF, vezano za montirani državni udar, označio kao glavnog čovjeka Mila Đukanovića za vezu sa Milivojem Katnićem i za uticaj na Viši sud i ostale sudske instance, upravo potpredsjednika Vlade i ministra pravde. Pažin je od početka učestvovao u osmišljavanju državnog udara, podizanju optužnice, praćenju procesa i direktno učestvovao u određivanju i pisanju presude. Bio je uključen, suprotno zakonu, zloupotrebljavajući službeni položaj i ugrožavajući ustavno načelo o podjeli vlasti”, tvrdi Bulatović.

On je naveo da je ključni razlog zašto sada pokreću ovu inicijativu to što su došli do informacije koju su objavili mediji prije destak dana u Srbiji i Crnoj Gori, da je Pažin 23. maja ove godine, 14 dana nakon izricanja presude Andriji Mandiću i Milanu Kneževiću od pet godina zatvora, sa pozicije ministra pravde zatražio izručenje Jorama Friga, državljanina Izraela, Crnoj Gori.

“On je sve to uradio na osnovu crvene Interpolove potjernice koja je bazirana na nezakonitom određivanju pritvora za ovog čovjeka i na osnovu falsifikovanja optužnice iz aprila 2017. godine, a koja se odnosila na ruske i srpske državljane i na lidere DF-a. Time je Pažin u nizu zloupotreba bio podrška ili čovjek koji je idejno osmišljavao i organizovao sve Katnićeve radove na, kako je kazao, tkz. državnom udaru, za koji se sada, dodao je, može reći i da je “produženi državni udar”. Poznato je da je Kipar kao članica EU odbio ovaj zahtjev i Pažina i drugih crnogorskih organa, i oslobodili su Friga iz zatvora u kojem je bio na osnovu crvene Interpolove potjernice. Mi u DF-u pretpostavljamo, ne znamo da li možemo doći do tih podataka, ali trudićemo se, da je na sličan način Zoran Pažin postupao i u slučaju Džozefa Asada, državljanina SAD-a i agenta CIA-e”, kazao je Bulatović.

Prema njegovim riječima, pored ovoga što je bilo inicijalno, poslanici DF-a će se, kako su najavili, u interpelaciji baviti i propustima ministra pravde u slučaju Saše Sinđelića, svjedoka saradnika, i o Pažinovom, kako tvrde, uticaju na tužilaštvo i pravosuđe i ugrožavanju njihove ustavne pozicije, ali će i analizirati i navodno usporavanje evropske agende u poglavljima 23 i 24 za koje je, kako tvrde, odgovoran ministar pravde.

Naglasio je da se ovdje se rad o jednoj zloupotrebi Zorana Pažina zajedno sa Katnićem, a po nalogu Đukanovića, da se pored jedne faze završenog državnog udara presudama od pet godina liderima DF-a nastavi produženi državni udar, “jer su savršeno svjesni da nemaju nikavih dokaza za ove presude koje su donijete”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve