Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Bulajića će u poslaničkoj klupi naslijediti Krivokapić?

Ako odborniku, odnosno poslaniku, iz različitih razloga, ali podnošenjem ostavke na prvom mjestu, prestane mandat, ''izabraće se onaj kandidat koji je sljedeći prema redosljedu na izbornoj listi'', propisuje Zakono izboru odbornika i poslanika članovima 101. i 104.

Pored ostavke na mjesto potpredsjednika Skupštine Crne Gore, Strahinja Bulajić, poslanik Demokratskog fronta danas je podnio ostavku i na poslaničko mjesto. Prema odredbama Zakona o izboru odbornika i poslanika njegovo mjesto treba da pripadne bivšem premijeru Zdravku Krivokapiću, javlja TV RTCG.

Ako odborniku, odnosno poslaniku, iz različitih razloga, ali podnošenjem ostavke na prvom mjestu, prestane mandat, “izabraće se onaj kandidat koji je sljedeći prema redosljedu na izbornoj listi”, propisuje Zakono izboru odbornika i poslanika članovima 101. i 104.

U okviru koalicije “Za budućnost Crne Gore” Zdravko Krivokapić je bio dio “kvote” Nove srpske demokratije i zato je prvi u redu da ‘naslijedi’ Bulajićev mandat.

Kao i u mnogim drugim slučajevima u crnogorskom političkom životu, i u ovome postoji “siva zona”.

Predstavnici izvršne vlasti ne mogu biti poslanici, a otvoreno pitanje je da li za premijera kojem je izglasano nepovjerenje važi to pravilo.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve