Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bulajić: Svi imamo odgovornost da nova vlada bude faktor stišavanja političke krize

Kaže da u periodu do 30. avgusta 2020. nije postojala politička volja, a od tada do danas postojale su brojne političke opstrukcije

Potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić kazao je da CG već duže nije napravila napredak u ispunjavanju kriterijuma za poglavlja 23 i 24. Kaže da u periodu do 30. avgusta 2020. nije postojala politička volja, a od tada do danas postojale su brojne političke opstrukcije.

Kaže i da su urušene institucije, te da je nužna njihova obnova.

“Za jednu zemlju koja želi da postane punopravni član EU vjerujem da ne može da bude prihvatljivo da Ustavni sud bude na ivici kvoruma, a ukoliko se nešto ne preduzme od oktobra neće biti uslova za njegovo funkcionisanje”, navodi Bulajić.

Smatra da jedino insistiranje na dijalogu može da da rezultate.

“CG je podijeljeno društvo sa tendencijom daljih podjela. Kriza u Ukrajini ima i imaće implikacije i po CG. Svi imamo odgovornost da nova vlada, koja god bude, bude faktor stišavanja političke krize. Uvjeren sam da ona vlada koja se ne bi uspostavila u duhu iuzborne volje građana ne može da bude faktor ostvarivanja evropske agende. Plašim se da bi bila faktor novih podjela i sukobljavanja političkih i društvenih aktera”, naveo je Bulajić.

Bulajić je to kazao na konferenciji „Smisao pripadnosti i proces integracije u Evropsku uniju“, koju organizuju ambasade Francuske i Austrije i Kancelarija za evropske integracije, uz podršku Francuskog instituta Žak Delor u Crnoj Gori.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
14.03.2022-10:00 10:00

Ruski agent govori o EU..vrijednostima..DF..-u treba zabraniti ulazak u Vladi..Oni su zajedno sa rusima..pokusali da izvrse Puc protiv drzave CG..zato treba ovu antidrzavnu organizaciju zabraniti..da ne bude kasno…
Francuzi..i Merkelova je podrzavala ovu cetnicku organizaciju..putinovog soja..prema tome..njihovi savjeti nam ne trebaju..

KLEMENTINA
14.03.2022-11:56 11:56

Žao mi je što se tvojim činjenjem potvrđuje ona STARA ”Da svi ranije ili kasnije pokažu pravo lice na ovom svijetu zemaljskom i da idu s istinom na oni drugi bezbrižniji”.

Dozica odiva
15.03.2022-05:42 05:42

Bulajicu je potpuno iszrosen i mentalno i fizicki. Los je cak i za spijuna. Dalje od Crne Gore izdajice.