Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

Bulajić-Partsos: Istorija i bliskost Crne Gore i Grčke obavezuju na dobre odnose

Potpredsjednik Bulajić je izrazio zadovoljstvo ovim susretom, kazavši da zajednička istorija i bliskost Crne Gore i Grčke obavezuju na dobre institucionalne, društvene, ekonomske i svake druge odnose

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore, Strahinja Bulajić se sastao danas sa ambasadorom Grčke, Panagiotisom Partsosom.

Potpredsjednik Bulajić je izrazio zadovoljstvo ovim susretom, kazavši da zajednička istorija i bliskost Crne Gore i Grčke obavezuju na dobre institucionalne, društvene, ekonomske i svake druge odnose.

Naglasio je da saradnja može biti intenzivirana, posebno u oblasti ekonomije i kontaktima među članovima Parlamenta obije zemlje, čim epidemiološka situacija dozvoli razmjenu posjeta.

Potpredsjednik Bulajić se takođe osvrnuo na napore Vlade u borbi protiv korupcije i kriminala, kao i na potrebu jačanja pravne države.

Ambasador Panagiotis Partsos je istakao prijateljske veze dvije zemlje i izrazio saosjećanje sa narodom Crne Gore koji se suočava sa pandemijom, koja je izazvala finansijske i značajne ljudske gubitke, kao što je smrt blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija.

Ambasador je istakao da Grčka podržava integraciju Crne Gore u Evropsku uniju, naglasivši da se njegova zemlja zalaže za jedinstvo naroda regiona, što čini osnovu za efikasniju saradnju i toleranciju prema zajedničkoj budućnosti mira i prosperiteta.

Ambasador se, takođe, osvrnuo na jubilej 200 godina grčke nezavisnosti, koji se proslavlja 25. marta, na Dan državnosti Grčke, kao i 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Grčke i Crne Gore.

Sagovornici su u srdačnom i prijatnom razgovoru izazili nadu da će ovakvi sastanci biti češći i predstavljati značajan stimulans u odnosima Crne Gore i Grčke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve