Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Bulajić: Nikako ne smijemo da vodimo tuđe bitke i ratove, to ne može da bude nacionalni interes naše zemlje

,,Kao čovjek i političar, ali i predstavnik najjače političke organizacije u parlamentarnoj većini, Demokratskog fronta, jasno sam saopštio naš stav da smo protiv slanja crnogorskih vojnika van granica Crne Gore u bilo kakve ofanzivne vojne akcije'', rekao je Bulajić

Nikako ne smijemo da vodimo tuđe bitke i vodimo tuđe ratove. To ne može da bude nacionalni interes naše zemlje, poručio je vršilac dužnosti predsjednika Skupštine, Strahinja Bulajić.

“Danas je na sjednici Savjeta za odbranu i bezbijednost, na koju sam pozvan u svojstvu njegovog člana, otvoreno pitanje mog legitimiteta kao vršioca dužnosti predsjednika Skupštine Crne Gore. To pitanje je postavljeno od strane predstavnika Vlade koja je smijenjena u Skupštini Crne Gore. Kao čovjek i političar, ali i predstavnik najjače političke organizacije u parlamentarnoj većini, Demokratskog fronta, jasno sam saopštio naš stav da smo protiv slanja crnogorskih vojnika van granica Crne Gore u bilo kakve ofanzivne vojne akcije”, rekao je Bulajić.

Istakao je da, imajući u vidu vitalne interese Crne Gore, cijeni da “ne smijemo da vodimo tuđe ratove”.

“Imajući u vidu vitalne interese Crne Gore, cijenio sam i cijenim da nikako ne smijemo da vodimo tuđe bitke i vodimo tuđe ratove. To ne može da bude nacionalni interes naše zemlje. Vrijeme je za očuvanje mira koji se može obezbijediti samo kroz dijalog o prevazilaženju duboke političke i institucionalne krize u zemlji, pa i o očuvanju biološke supstance naroda”, kazao je vd predsjednika Skupštine.

Prema njegovim riječima, pokušaj da se na brzinu donese odluka o angažovanju naših vojnika, bez stava predstavnika Skupštine, “predstavlja svojevrstan puzajući državni udar i dodatno destabilizuje Crnu Goru”. Dolaze teška vremena i imperativno moramo da vodimo računa o našim građanima, a ne o bilo čijim tuđim interesima.

“Avanturističke i hazarderske odluke koje ugrožavaju mir i bezbijednost nikad neće imati moju podršku. Uvjeren sam da savjet za bezbjednost i odbranu ne može da postoji bez predstavnika Skupštine i pozivam nadležne da se Ustav i zakon mora poštovati. Mir i stabilnost Crne Gore i njenih građana je od najveće moguće važnosti”, zaključuje Bulajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
02.03.2022-19:09 19:09

OVAJ se rukovodi politikom i stavovima Srbije ,a ne obavezama članstva NATO-a ,niti za
njega postoje ljudske obaveze osude za zvjerstva koja se rade u nezavisnoj drzavi bez povoda…
Nego cio svijet vidi ko su oni ,što gore rade a sve rade ,nadat se da će otvoriti oči normalnim ljudima /takvih ima ,iako su Srbi i nijesu svi kao ove vođe /.

COL
02.03.2022-19:11 19:11

Lako je iźes govno no iźedi krš ako ti basta …

JamesBond007
02.03.2022-19:20 19:20

2 puta u 2 dana si prekrsio ustav CG Bulajicu! Juce nisi zakazao redovnu sjednicu skupstine, danas samovoljno napustio sjednicu za nacionalnu bezbijednost! Ako ovo nije dovoljan razlog za hitno hapsenje, onda ova drzava i njene nadlezne sluzbe definitivno ne funkcioniraju!

Ha20
03.03.2022-12:11 12:11

Evo javlja se jos jedna Vuciceva podrepna musica i izigrava nekog pametnog klovna. Bulajicu kao prvo vojska Crne Gore se sastoji od nekih 3000 hiljade vojnika sto u globalnom smislu ne znaci apsolutno nista i ne moze da bude oslonac skoro nikome ali je ta mala vojska dio jedne najmocnije alijanse svijeta NATO pakta i dok je tako onda se samim tim i obavezuje da daje moralnu podrsku toj alijansi koja ce da brasni Crnu Goru od takvih kvislinga kao sto si ti i onog srbistanskog smeca u Srbiji ( Cast mnogim dobrim Srbima kojih nije mali broj ). Hvala… Pročitaj više »