Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Bulajić: Abazović da vrati mandat i prekine dvomjesečnu agoniju

Prema njegovim riječima, ovaj period od dva mjeseca je pokazao da se opstrukcija i nesposobnost u stvari nalaze kod onih koji su crnogorskoj javnosti obećali da raspolažu sa podrškom od četrdeset devet poslanika

Predsjedavajući Skupštinom Crne Gore Strahinja Bulajić pozvao je danas Dritana Abazovića da vrati mandat, kako bi se, ističe on, prekinula dvomjesečna agonija države od strane onih koji su se opredijelili za prekrajanje izborne volje, i stvorile pretpostavke za formiranje široke tehničke Vlade koja bi trebalo da pripremi opšte izbore.

“Prošla su gotovo dva mjeseca otkad je Vladi Zdravka Krivokapića i Dritana Abazovića izglasano nepovjerenje u Skupštini Crne Gore. U ovom periodu, bili ste svjedoci neprimjerene i neutemeljene kampanje koja se vodila protiv mene i Demokratskg fronta, ne bi li nas optužili za opstrukciju i zarobljavanje države, upravo oni koji su se odlučili na prekrajanje izborne volje od 30. avgusta 2020. godine”, naveo je Bulajić u obraćanju javnostio.

Prema njegovim riječima, ovaj period od dva mjeseca je pokazao da se opstrukcija i nesposobnost u stvari nalaze kod onih koji su crnogorskoj javnosti obećali da raspolažu sa podrškom od četrdeset devet poslanika.

“Međutim, jedina izvjesnost sa kojom se suočava mandatar Abazović je ubjedljiva manjina koja nije dovoljna ni za zakazivanje Skupštine i koja svakodnevno Crnu Goru gura u nove društveno političke nestabilnosti”, istakao je on.

Danas, u Skupštini Crne Gore, dodao je Bulajić, ne postoji ni jedan zahtjev potpisan od strane obećanih 49, ali ni neophodnih 41-og poslanika koji bi glasali za izbor Vlade mandatara Abazovića, već ogoljena i negativna medijska kampanja usmjerena protiv mene, s ciljem da se jedini krivci za ovaj institucionalni haos spasu odgovornosti zbog pronevjerenog obećanja i izdaju izborne volje.

“Imajući u vidu sve ovo, ja kao predsjedavajući Skupštinom Crne Gore, ali i DF, pozivamo mandatara Dritana Abazovića da vrati mandat, kako bi se prekinula dvomjesečna agonija države od strane onih koji su se opredijelili za prekrajanje izborne volje, i stvorile pretpostavke za formiranje široke tehničke Vlade koja bi trebalo da pripremi opšte izbore. Crna Gora više ne može da čeka ni jedan novi dan političkih kalkulacija mandatara Abazovića i, rekao bih, projektovanih partnera koji su planirali koalicioni odnos sa DPS–om. Upravo zbog ovakvog neodgovornog ponašanja suočeni smo sa činjenicom da oborena Vlada premijera Krivokapića i Dritana Abazovića bez legitimiteta Skupštine i dalje funkcioniše. Crnoj Gori je potrebna Vlada sa punim kapacitetom i legitimitetom. Zbog svega toga i pozivam da se ovakav sunovrat države odmah zaustavi, i da krenemo u drugom pravcu”, zaključio je Bulajić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
31.03.2022-15:51 15:51

Ajde Dritane fino vrni igračku, oće čika bulaja da se malo igra…