Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Budvanska URA: Mesijanski poduhvati Carevića nisu smiješni, već zabrinjavajući

''Razumijemo potrebu predsjednika Carevića da bude ''spasitelj'' u očima radnika Vodovoda i Komunalnog preduzeća i ukupne javnosti, na način što će sa opštinskog računa, bez pravnog i finansijskog osnova, isplatiti dvije zarade zaposlenima u društvima sa ograničenom odgovornosti''

Mesijanski poduhvati predsjednika opštine Budva Marka Carevića, kojima radnike opštinskih preduzeća Vodovod i Komunalno štiti od samoga sebe, nisu smiješni, već zabrinjavajući, saopštili su iz budvanske URA-e.

”Zabrinjavajući su zbog toga što je predlaganje protivzakonitog poništavanja odluka prethodno nasilno uspostavljene administracije DPS-a, dobilo podršku odbornika nove većine koju čine DF i Demokrate. Takvo postupanje nove većine nije imalo za cilj da vrati zakonitost i ustavnost u radu lokalne samouprave, već isključivo slanje populističke poruke da su mučeni tromjesečni ranoranioci postali ”pravični osloboditelji””, navodi se u saopštenju.

Međutim, kako dodaju, izbori 30. avgusta su ”jasno pokazali da ”osloboditelji” ne mogu biti oni koji uzurpiraju zakone i Ustav Crne Gore, na način kako je to DPS radio godinama, a posebno nasilnim preuzimanjem vlasti u Budvi”.

”Razumijemo potrebu predsjednika Carevića da bude ”spasitelj” u očima radnika Vodovoda i Komunalnog preduzeća i ukupne javnosti, na način što će sa opštinskog računa, bez pravnog i finansijskog osnova, isplatiti dvije zarade zaposlenima u društvima sa ograničenom odgovornosti. Međutim, licemjerno je zbog istog takvog protivzakonitog poteza osuđivati DPS za isplatu dvije zarade zaposlenima u Opštini Budva u vrijeme blokade računa, a onda činiti isto, pravdajući to neefikasnošću novog ministra finansija i zarobljenim institucijama u vidu CRPS-a”, ističu u URA-i.

Do ove situacije, kako kažu, ne bi došlo da odbornici nove većine nisu slijepo vjerovali administraciji Carevića, kao što smo i upozoravali na skupštinskom zasijedanju kad se o tome raspravljalo.

”Uprkos upozorenjima da ne preuzimaju ulogu suda i ne poništavaju akte Divanovićeve administracije, već da razriješe dužnosti sva imenovana i postavljena lica i spriječe dalje zloupotrebe i protivzakonitosti predlaganjem novih akata, donijele su se odluke koje su proizvele da radnici na današnji dan nisu primili dvije zarade, da postoje administrativne barijere u radu ovih preduzeća, a dodatno će trpjeti Budžet opštine usled sudskih sporova koji predstoje”, saopštili su iz GP URA.

Podsjećaju Carevića da nije dobio mandat građana da bi u DPS maniru kršio procedure i zakone, čijem poštovanju izgleda samo deklarativno teži, niti da bi politikantskim metodama ”spasavao” građane koji puna dva mjeseca ne mogu da servisiraju kreditne obaveze, komunalije i potrošačku korpu.

”Pozivamo ga da sazove hitnu sjednicu SO Budva na kojoj će biti razriješeni stari i imenovani novi Upravni odbori u ovim preduzećima u skladu sa zakonskim procedurama i na taj način omogućiti upis promjena u CRPS i uspostavljanje normalnog procesa rada u ovim preduzećima”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve