Sedamnaest odbornka lokalnog parlamenta u Budvi ( DPS, Crnogorska, SD i nezavisni odbornik Stevan Džaković), predalo je zahtjev Centru bezbjednosti Budva tražeći da preduzme zakonom predviđene mjere kako bi se zaštitila bezbjednost građana, a nakon jučerašnjih dešavanja vezanih za sjednicu lokalnog parlamenta.

Uz podsjećanje na jučerašnju atmosferu visokog bezbjednosnog rizika tokom održavanja sjednice Skupštine opštine Budva, apeluju da se svim odbornicima u lokalnom parlamentu, omogući nesmetan dolazak na njihova radna mjesta, tačnije u improvizovani šatorski objekat na javnoj površini, kao i odlazak sa istog.

“Poštovani, zbog niza incidenata koji su obilježili održavanje sjednice SO BD u petak 29. maja 2020. godine, za koje vjerujemo da ćr dobiti sudski epilog, te imajući u vidu činjenicu da je nastavak iste zakazan za subotu 30. maja 2020, obraćamoVam se ovim aktom radi preduzimanja mjera i radnji iz Vaše nadležnosti u skladu sa zakonom, kako bi se zaštitila bezbjednost građana i Ustavom utvrđena sloboda i prava, sprijecčlo vršenje krivičnih djela i prekršaja, i održao javni red i mir prilikom nastavka pomenute sjednice. Posebno zbog činjenice da su pojedini odbornici lokalnog parlamenta u toku dana dobili više direktnih prijetnji, te da su prije, za vrijeme, i nakon prethodno održane sjednice, bili izloženi raznim oblicima torture, odnosno psihičke patnje u cilju zastrašivanja i vršenja pritiska iz političkih i drugih pobuda. Tim povodom više lica, podnijelo je krivične prijave nadležnom tužiocu, i očekujemo brzu i efikasnu istragu”, navodi se u dopisu.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve