Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

BS uputila čestitku povodom Međunarodnog dana Bošnjaka

Bošnjačka stranka uputila je čestitku povodom Međunarodnog dana Bošnjaka, koji se obilježava danas.

Bošnjačka stranka uputila je čestitku povodom Međunarodnog dana Bošnjaka, koji se obilježava danas.

Kako navode, ovo je jedan od najvećih nacionalnih praznika za Bošnjake u Crnoj Gori i svim državama u kojima oni žive.

„Bošnjački narod u Crnoj Gori dao je nesebičan doprinos ideji slobodne Crne Gore, na čijim temeljima je stvarana multietnička i multikulturalna Crna Gora. Pored svih izazova u prošlosti, Bošnjaci su na ovim prostorima uspjeli sačuvati svoj identitet, jezik, kulturu i tradiciju.

Bošnjačka stranka je, kao legitiman predstavnik bošnjačkog naroda u Crnoj Gori, zajedno sa svojim partnerima, svojim djelovanjem dominantno doprinijela da su Bošnjaci danas konstitutivan narod, a da se bosanski jezik može koristiti kao jezik u službenoj upotrebi.

Mi imamo obavezu da čuvamo našu zajedničku kuću, državu Crnu Goru i da donosimo prave odluke koje će nam otvoriti puteve stabilnosti, ekonomskog razvoja i napretka naše zemlje. Bošnjaci su kao narod uvijek podržavali progresivne snage Crne Gore i sigurni smo da će, kako danas, tako i u budućnosti, biti na strani onih koji vode Crnu Goru u pravcu evropskih i evroatlantskih vrijednosti.

Odlučnost Bošnjaka da očuvaju i učvrste jedinstvo unutar zajednice, gajeći uporedo dobre odnose sa drugim narodima, vrijednost je na koju svi moramo biti ponosni“, navode u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve