Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

BS: U Pljevljima zloupotrijebljena škola kao obrazovna institucija, pozivamo ministarku Bratić da se oglasi

Građanska Crna Gora danas je na ispitu.

Podjela poklon paketića za đake prvake u Pljevljima povodom dana srpskog sveca klasičan je primjer religijskog djelovanja u školama, što je strogo zabranjeno, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

“Smatramo da je na ovaj način grubo zloupotrijebljena škola, kao obrazovna institucija. Ovakvim činjenjem se narušava princip sekularnosti, pa pozivamo ministarku prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesnu Bratić da se oglasi ovim povodom i saopšti cjelokupnoj javnosti da li će dozvoliti da se škole pretvore u mjesta gdje se klasičnim nametanjem šire vjerska ubjeđenja. Svima je jasno da su Pljevlja multietnička sredina i ovakav potez je direktno kršenje Ustava, a zatim i Zakona o obrazovanju.

Crna Gora je, poručuju građanska i sekularna država.

“Da li će aktuelna vladajuća struktura dozvoliti da se naruši ovaj koncept, ostaje na njima da odluče. Ipak, vjerujemo da će građani prepoznati da ovakav način djelovanja vodi u podjele i vraća nas u devedesete godine.

Građanska Crna Gora danas je na ispitu. Partije većine, koje u sebi imaju građanski prefiks, najpozvanije su da se danas oglase ovim povodom i na djelu pokažu da je Crna Gora država svih njenih građana i da se vjerska ubjeđenja ne mogu propagirati tamo gdje im nije mjesto”, saopšteno je iz BS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve