Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

BS snažno podržava politički dijalog

Da je dijalog jedini put razvoja, a učešće na izborima odgovornost prema društvu, smatraju i u Evropskoj narodnoj partiji

Reforma izbornog zakonodavstva za Bošnjačku stranku je značajno pitanje, oko kojeg treba uključiti sve relevantne činioce, kaže predsjednik te stranke Rafet Husović. On je, na svečanosti povodom pristupanja Bošnjačke stranke u Evropsku narodnu partiju, poručio da je izgradnja ambijenta za slobodne izbore značajna za dalji demokratski razvoj.

foto Bošnjačka stranka

BS snažno podržava politički dijalog u Crnoj Gori, poručuje Husović. Dodaje da se isključivo u Parlamentu i institucijama razgovara o svim otvorenim pitanjima.

“Aktuelna tema reforma izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori, za nas predstavlja bitno pitanje, oko kojeg treba uključiti sve relevantne činioce, jer je izgradnja ambijenta za slobodne izbore izuzetno značajna za dalji demokratski razvoj”, rekao je on.

Da je dijalog jedini put razvoja, a učešće na izborima odgovornost prema društvu, smatraju i u Evropskoj narodnoj partiji.

“To je jedna od ideja vodilja Evropske narodne partije. Dakle, ne pada nam na pamet bojkot izbora, jer oni koji bojkotuju, ne mogu preuzeti odgovornost za društvo, za svoju državu, za Evropu kojoj svi težimo”, rekao je Norbert Bekam Dirkes, direktor Konrad Adenauer Fondacije.

Kao državotvorna, proevropska i prozapadna partija, Bošnjačka stranka dijeli iste vrijednosti kao Evropska narodna partija, što je i preporučilo za pristupanje toj najsnažnijoj partiji u Evropskom parlamentu.

Međunarodni sekretar ENP Patrik Voler rekao je da računa da će Bošnjačka stranka “nastaviti da se bori za naše zajedničke vrijednosti – vladavinu prava, borbu protiv korupcije, nezavisnost pravosuđa i slobodu medija”.

“Jedino njihovo sprovođenje može dovesti vašu državu u Evropu i mi iz Evropske narodne partije smo ovdje da vas podržimo na vašem putu”, kazao je on.

Svečanosti povodom pristupanja Bošnjačke stranke u Evropsku narodnu partiju, prisustvovali su predstavnici političkih partija iz vlasti i opozicije, ambasada u Crnoj Gori, nevladinih organizacija, kao i političkih partija iz regiona.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve