Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

BS: Skrnavljenje džamije u Nikšiću još jedan pokušaj zastrašivanja manjinskih naroda

Ćorović upozorava da se skrnavljenje džamije u Nikšiću desilo samo 24 časa nakon skrnavljenja džamije u Podgorici.

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje najnoviji incident koji se jutros desio u Nikšiću, prilikom kojeg je oskrnavljena Hadži Ismailova džamija, koja je između ostalog pod zaštitom Zavoda za zaštitu kulturno-istorijskih spomenika Crne Gore i jedina sačuvana u ovom gradu, poručio je Jasmin Ćorović, potpredsjednik Bošnjačke stranke.

„Ne znamo ko ovo čini, kome je interes da se urušavaju međuljudski i međunacionalni odnosi u Crnoj Gori, ali je jasno da se radi o zloj namjeri i pokušaju da se zastraše manje brojni narodi u Crnoj Gori i da se manipuliše njihovim osjećanjima. Još jednom naglašavamo da se ovim neće i ne može zastrašiti bošnjački narod u Nikšiću i Crnoj Gori, ali je nedopustivo da nadležne institucije već duže vrijeme ne mogu da otkriju počinioce ovih ispada“, kazao je Ćorović.

On je pozvao koordinatora za bezbjednosne službe Crne Gore i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da učini dodatni napor da se otkriju i procesuiraju počinioci i da se stane sa ovom praksom.

Ćorović upozorava da se skrnavljenje džamije u Nikšiću desilo samo 24 časa nakon skrnavljenja džamije u Podgorici.

„Pozivamo i sve relevantne domaće i međunarodne subjekte da se uključe i reaguju na ove sve učestalije pojave vrijeđanja i zastrašivanja manjinskih naroda. Pozivamo i građane Nikšića da nastavimo da čuvamo dobre komšijske odnose, jer sigurni smo da ovo nije potpis građana Nikšića, već onih ratnohuškačkih snaga iz devedesetih godina“, kazao je Ćorović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve