Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

BS poručuje Milatoviću i Spajiću: U RS možete u privatnu posjetu, BiH je jedina adresa za zvanične razgovore

Čak i ako su u RS boravili u funkciji turističke i privredne propagande u granicama srpskog sveta moraju znati šta su protokoli, navode iz BS.

Pozdravljamo napore ministara da region približe Crnoj Gori, posebno u susret turističkoj sezoni, ali kao ljudi na odgovornim pozicijama Jakov Milatović i Milojko Spajić trebalo bi da znaju da Crna Gora priznaje subjektivitet i nezavisnost Bosne i Hercegovine, a da je RS entitet u državi BiH, saopšteno je iz Bošnjačke stranke povodom posjete dvojice crnogorskih ministara bh.entitetu Republici Srpskoj.

“Pitamo mlađane ministre da li su se sa Miloradom Dodikom sastali privatno ili u ime Vlade Crne Gore? Ako su privatno išli u kućnu posjetu, razumijemo intimnost sa Dodikom i poistovjećivanje sa RS-om. Ipak, ako su išli kao zvaničnici, treba da znaju da je RS entitet, da to nije država i da je BiH sa njenim simbolima jedina relevantna adresa”, saopšteno je iz Bošnjačke stranke.

Čak i ako su u RS boravili u funkciji turističke i privredne propagande u granicama “srpskog sveta” moraju znati šta su protokoli, navode iz BS.

“Pošto smo nedavno čuli da ministri imaju samostalnost u radu, pitamo i premijera Zdravka Krivokapića i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića, da li i oni dijele ovakve vrijednosti? Svi oni zajedno moraju znati, ne može zastava Crne Gore biti istaknuta bez BiH zastave”, poruka je Bošnjačke stranke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve