Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

BS: Podrška poslanici Savković-Vukčević, sloboda javne riječi je temelj svake demokratske zajednice

Bošnjačka stranka, istakli su, daje punu podršku poslanici DPS-a Neli Savković-Vukčević, koja je zbog saopštenja koje je poslala medijima, pozvana na saslušanje u CB

Obaveza je države da promoviše slobodu izražavanja, a ne nikako da se predstavnici građana zbog javno izgovorene riječi pozivaju na saslušanje pred policijskim inspektorima i tužiocima, saopšteno je iz Bošnjačke stranke (BS).

Bošnjačka stranka, istakli su, daje punu podršku poslanici DPS-a Neli Savković-Vukčević, koja je zbog saopštenja koje je poslala medijima, pozvana na saslušanje u CB.

Sloboda javne riječi je, naglašavaju u BS-u, temelj svake demokratske zajednice.

“Crna Gora se jasno opredijelila da želi biti dio evropske porodice, gdje se praktikuju civilizacijske i evropske vrijednosti. Evropska konvencija o ljudskim pravima garantuje slobodu izražavanja. S toga, čudi reakcija nadležnih organa, da zbog komentara, odnosno saopštenja poslanice Savković-Vukčević, koji se odnosio na dodjelu nagrade Udruženja novinara Crne Gore ruskom glasilu čije je emitovanje zabranjeno u državama EU, bude pozvana na saslušanje u CB”, ističu u saopštenju.

Zaštita slobode izražavanja, smatraju u BS, od suštinske je važnosti za demokratski, društveni i politički proces jedne države.

“Gušenjem slobode izražavanja, guši se svaki drugi napredak društva”, zaključuju u saopštenju

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve