Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

BS: Manjinski narodi dali pečat nezavisnoj Crnoj Gori – najbolja istorijska odluka

Predsjedništvo Bošnjačke stranke uputilo je čestitku svim građanima Crne Gore u zemlji i dijaspori povodom 21. maja, Dana nezavisnosti

Predsjedništvo Bošnjačke stranke uputilo je čestitku svim građanima Crne Gore u zemlji i dijaspori povodom 21. maja, Dana nezavisnosti.

“21. maj 2006. godine jedan je od najznačajnih datuma u istorijskom trajanju države Crne Gore, koji stoji rame uz rame sa 13. julom 1941. i svim drugim značajnim datumima njene istorije. Na temeljima te dvadesetprvomajske Crne Gore, čvrsto je opredijeljen i trasiran dalji put naše države prema društvu razvijenih, evropskih i svjetskih demokratskih država i društava”; navode u čestitki.

Ističu da su manjinski narodi dali pečat nezavisnoj Crnoj Gori i “smatramo da je to jedna od najboljih istorijskih odluka koju su Bošnjaci i ostali narodi donijeli u posljednjih pola vijeka”.

“Nažalost, danas moramo konstatovati da u našem društvu postoji zabrinjavajući nivo fašističke, nacionalističke i šovinističke retorike i to je problem kojem se mora posvetiti dužna pažnja. Crna Gora je ponovo na jednoj vrsti istorijske raskrsnice na kojoj bi morala potvrditi put u izvjesniju budućnost. Država se mukotrpno gradi i izgrađuje, zato je moramo zajednički čuvati. Svim građankama i građanima čestitamo 21. maj – Dan nezavisnosti ”, navodi se u čestitiki Bošnjačke stranke.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Cetinjanka
20.05.2021-18:03 18:03

Nedaj boze ponovo u Zajednici sa Srbijom ni u snu da se sanja daleko bilo!