Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

BS: Građanska Crna Gora će pobijediti, u inat onima koji slave uz ”leleču Turci, kukaju bule”

Iz BS-a poručuju da je borba protiv fašizma, nacionalne i vjerske mržnje ''zajednički izazov''

Slavlje prvog čovjeka Opštine Nikšić Marka Kovačevića uz pjesmu “Leleču Turci, kukaju bule” još jedan je pokazatelj da je Crna Gora ponovo na istorijskoj raskrsnici, ali da će pobijediti građanska, multietnička i antifašistička Crna Gora, baš u inat onima koji slave uz stihove pjesme fašističkog sadržaja koje pozivaju na silovanja i ubijanja ljudi zbog pripadnosti drugoj naciji ili religiji, poručili su iz Bošnjačke stranke (BS).

“Uzalud sva priča o pomirenju i o iskrenim odnosima. Jasno se potvrđuje da čim se ukaže prva prilika, “oslobodioci” Crne Gore ne prezaju da krenu u akciju, gdje “Leleču Turci, kukaju bule”. Već viđeno, istorija nas je naučila mnogo toga. Zato jasno poručujemo da ćemo još snažnije raditi na unaprjeđenju građanskog i sekularnog bića Crne Gore i jačanju multietničkog sklada. Samo takva Crna Gora ima šansu”, naveli su u saopštenju.

Iz BS-a poručuju da je borba protiv fašizma, nacionalne i vjerske mržnje ” zajednički izazov”.

“Crna Gora u kojoj ćemo slaviti tekovine 21.maja i 13.jula, a jasno i glasno prezirati nazadne i odavno poražene ideologije, koje svako malo budu bliske “oslobodiocima”. Borba protiv fašizma i nacionalne i vjerske mržnje i netolerancije u Crnoj Gori, zajednički je izazov za sve dobronamjerne građane. U ovoj borbi, mora pobijediti normalna, multietnička i antifašistička Crna Gora”, zaključuju iz BS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve