Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Bruna Lončarević samovoljom Nedovića i Krivokapića po drugi put isključena iz SDP

Nedović u jednoj jedinoj rečenici obavještava Perovićevu da je dana 14. 05. 2019. godine, odbornici Bruni Lončarević prestalo članstvo u SDP CG, a time i funkcije člana i šefa odborničkog kluba SDP Kotor u Skupštini opštine Kotor

Nakon nedavnog gostovanja u Skala radiju šefice Kluba odbornika SDP-a dr Brune Lončarević i njene konstatacije da nije isključena iz partije jer, kako je objasnila, to može da uradi isključivo Opštinski odbor većinom glasova, koji se nije sastajao, uslijedilo je ekspresno obavještenje predsjednika OO SDP Branka Nedovića predsjednici SO Dragici Perović.

Nedović u jednoj jedinoj rečenici obavještava Perovićevu da je dana 14. 05. 2019. godine, odbornici Bruni Lončarević prestalo članstvo u SDP CG, a time i funkcije člana i šefa odborničkog kluba SDP Kotor u Skupštini opštine Kotor, prenosi Skala radio.

Skala radio je tražio odgovor od Nedovića da li je dr Bruna Lončarević smijenjena u skladu sa Statutom partije, a ako jeste kada se to dogodilo i na kojoj sjednici? Odgovor na poruku još nijesmo dobili.

Dr Bruna Lončarević je u izjavi za Skala radio kazala da je saznala da je po drugi put isključena iz Socijaldemokratske partije Crne Gore jednim kratkim dopisom predsjednika Opštinskog odbora, predsjednici Skupštine opštine Kotor, na žalost na isti dan kada je podnešena inicijativa za njenu smjenu.

Ona izražava žaljenje što se, kako kaže, sve ovo ovako dešava, više preko medija a ne lično, ali to govori o ljudima koji stoje iza ovog isključenja, a to su gospoda Branko Nedović i Ranko Krivokapić.

„Neka oni rade po svome, a ja ću po svome. Sve ovo što su uradili nije ni po Statutu partije ni po ljudskosti koju sam od njih očekivala. Tražiću što prije i što hitnije, bez obzira što idemo u susret kongresu SDP-a krajem mjeseca,  da se sazove sjednica Opštinskog odbora. Ako većina članova u Opštinskom odboru bude za moje isključenje, naravno da ću to prihvatiti i zahvaliti se kolegama koji su godinama sjedjeli samnom“, poručila je Lončarevićeva.

Ukolko se to ne dogodi, tužiće i jednog i drugog  i to ne samo lično nego i partijski, kaže ona.

Nakon svega ona tvrdi da svoj mandat odbornice u Skupštini opštine Kotor zadržava.

„I dalje ću misliti svojom glavom, a ne glavom onih koji su napravili sve ovo“, poručila je Lončarevićeva.

Zanimljivo je da jedino Dr Bruna Lončarević nije obaviještena o sopstvenom isključenju. Nedović joj nije uručio odluku pa ni pravnu pouku koji su joj mehanizmi na raspolaganju, ukoliko se sa njom ne slaže.

Nije ni mogao, kažu nam poznavaoci prilika u kotorskom SDP-u, jer je on svjestan da sjednice sa tačkom dnevnog reda o isključenju dr Lončarević iz partije nije ni bilo i da je to odluka koju je lično donio predsjednik Krivokapić.

Sve ovo izazvalo je lavinu nezadovoljstva u SDP-u Kotor koji se ne slaže sa ovakvim načinom funkcionisanja partiji niti sa isključenjem dr Lončarević. Tim prije što je SDP pokrenula inicijativu u skladu sa dogovorom vrha partije, koju je do kraja ispoštovala dr Lončarević. Što se kasnije dešavalo i kako je predsjednik partije pokušao pritiscima u zadnji čas da se dodvori Demokratama, samo je dokaz koliko cijeni odbornike iz svojih redova i koliko vodi računa o njihovoj riječi i obrazu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve