Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Brojne mogućnosti saradnje u oblastima privrede, kulture i obrazovanja

Iz BS ističu da su Ibrahimović i ostali članovi delegacije imali susret i sa brojnim biznismenima u tamošnjoj privrednoj komori u cilju prezentacije investicionih kapaciteta Crne Gore, sa posebnim akcentom na sjever Crne Gore

Predsjednik Bošnjačke stranke i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović, zajedno sa poslanicima Kenanom Strujić Harbić, Suljom Mustafićem i Amerom Smailovićem, te predsjednikom OO BS u Rožajama Mirsadom Nurkovićem, boravi u zvaničnoj posjeti oblasti i gradu Duzđe u Turskoj. Tokom jučerašnjeg dana, kako je saopšteno iz partije, upriličen je susret sa guvernerom pokrajine Duzđe Dževdetom Atajem prilikom kojeg je naglašen kontinuitet saradnje i dobrih odnosa na političkom, ekonomskom i kulturnom planu između Crne Gore i Turske.

Delegacija Bošnjačke stranke sastala se i sa gradonačelnikom grada Duzđe Farukom Ozluom, gdje je razgovarano o različitim aspektima privredne i kulturne saradnje, imajući u vidu da je ova oblast i istoimeni grad jedan od industrijski i privredno najrazvijenijih oblasti u Turskoj.

Iz BS ističu da su Ibrahimović i ostali članovi delegacije imali susret i sa brojnim biznismenima u tamošnjoj privrednoj komori u cilju prezentacije investicionih kapaciteta Crne Gore, sa posebnim akcentom na sjever Crne Gore.

“Inače, u oblasti Duzđe je sjedište privredne zone u kojoj posluje veliki broj privrednih subjekata, a među najvećim je nekoliko kompanija koje su osnovali i vode privrednici bošnjačkog porijekla sa prostora Crne Gore i Srbije”, dodaju iz BS.

U okviru posjete, kako se dalje navodi, delegacija Bošnjačke stranke bila je gost državnog Duzđe Univerziteta, u okviru kojeg radi 14 fakulteta, četri instituta, dva koledža i deset stručnih srednjih škola, gdje je sa rektorom Nedimom Sozbirom razgovarano o saradnji u oblasti obrazovanja, kroz mogućnost da se određeni broj studenata iz Crne Gore obrazuje na ovom univerzitetu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve