Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Brčvakova lekcija premijeru: Ne uzimajte nam rodnu grudu

Njegov govor, u kojem je, između ostalog, kritikovao aktuelnu vlast nije se dopao premijeru Zdravku Krivokapiću koji je, kako saznajemo, nakon govora Hajriza Brčvaka odmah otišao

Bjelopoljski humanista Hajriz Brčvak govorio je na manifestaciji “Dani dijaspore – iseljenika” u Bijelom Polju.

Njegov govor, u kojem je, između ostalog, kritikovao aktuelnu vlast nije se dopao premijeru Zdravku Krivokapiću koji je, kako saznajemo, nakon govora Hajriza Brčvaka odmah otišao.

Brčvak je pozvao nadležne da odustanu od, kako je kazao, protivustavnih odredbi Zakona o državljanstvu i prebivalištu jer, naglasio je, dijaspora je neotuđivi dio Crne Gore.

Vlasti i političari dolaze i odlaze, a domovina i dobra djela koja ljudi učine – ostaju vječno, kazao je on.

Brčvak je poručio da rodna gruda i domovina imaju slično ali ne i isto značenje.

“Rodna gruda je samo jedna i to je tamo đe si se rodio, prvi put vazduh udahnuo, a domovina može biti tamo đe boraviš i đe ti je lijepo. Zato u ime svih nas koji smo nastanjeni neđe u inistranstvu, a Crnu Goru volimo i osjećamo kao svoju rodnu grudu i domovinu, apelujemo na donosioce odluka u Crnoj Gori, da odustanu od protivustavnih odredbi Zakona o državljanstvu i Zakona o prebivalištu i boravištu, da nas ne odvajaju i ne otuđuju od sebe, jer smo mi neotuđivi dio Crne Gore, već da nas gledaju onako mi gledamo i volimo svaki pedalj ove zemlje”, poručio je Brčvak.

“Neka je vječna Crna Gora”, poručio je Brčvak na kraju.

Poslušajte njegov govor:

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tihana
31.07.2021-13:51 13:51

Svaka čast gosp Brčvaku na hrabrosti i na ljubavi prema rodnoj grudi. Mnogi bi Crnogorci u Crnoj Gori morali da nauče nešto iz njegovog humanizma i patriotizma. Makar da se postide kao Bocoljub sinoć!

Ratko Marković
31.07.2021-14:21 14:21

Stidite se svi koji ste sinoć u Bijelom Polju śeđeli u prvom redu . Mislite li da nam je promaklo kako ste na silu aplaudirali . Brčvak i Marunović su vam održali lekciju iz patriotizma .

Tetejac
31.07.2021-19:29 19:29

Svi znamo koliko je ovaj covjek pomogao familijama i CG bez obzira ko je i stoje !!!!Da mu bog da svu srecu I zdravlje sva Crna Gora mu je zahvalna!

Niksic
31.07.2021-20:06 20:06

Svaka cast, gospodine Brcvak!
Tako se to radi: kulturno, civilizovano i Brk u Brk!!!