Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bratić: Želimo sistem vrijednosti zasnovan na uklanjanju podjela i partijskog upravljanja

''Bugarska je okrenuta Crnoj Gori i o tome svjedoči naša bogata saradnja u ovim oblastima na različitim projektima'', ukazala je Plugčieva Aleksandrova

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić poručila je da Crna Gora ima želju i viziju da kreira drugačiji sistem vrijednosti zasnovan na uklanjanju podjela, partijskog upravljanja i stvaranju uslova za boljitak svih.

Ona je u razgovoru sa ambasadorkom Bugarske Meglenom Plugčievom Aleksandrovom istakla da je riješena da radom u tim oblastima da odgovor na ključne izazove i uspostavi bolje obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

“To neće biti lako, ali imamo želju i viziju da kreiramo drugačiji sistem vrijednosti zasnovan na uklanjanju podjela, partijskog upravljanja i stvaranju uslova za boljitak svih”, rekla je Bratić.

Ambasadorka je čestitala ministarki Bratić stupanje na dužnost istakavši da je važno istrajati u transparentnom radu, depolitizaciji i evropskom putu.

“Bugarska je okrenuta Crnoj Gori i o tome svjedoči naša bogata saradnja u ovim oblastima na različitim projektima”, ukazala je Plugčieva Aleksandrova.

Kako je istakla, Bugarska će nastaviti da podržava Crnu Goru, kako u razvojnim projektima tako i na putu pridruženja EU. Sagovornice su se saglasile da Crnoj Gori i Bugarskoj predstoji nastavak još bolje saradnje, kao i da će tim povodom ministarka posjetiti Sofiju u budućnosti.

“Potrebno nam je da uspostavimo memorandume o saradnji u obrazovanju, te da obnovimo sporazum o saradnji u oblasti kulture i sporta”, istakla je Plugčieva Aleksandrova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve