Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Bratić: Ostajem u politici

Odgovarajući na pitanje da li će ostati u politici ili u nučnoj djelatnosti ministarka kaže da, s obzirom na to kroz šta je sve prošla i kako su ona i njen tim iznijeli teško breme za ovih 15 mjeseci, ''misli da bi šteta bilo taj potencijal koji imaju neupotrebiti ponovo za jednu bolju, istinski bolju Crnu Goru''

U intervjuu za RT Nikšić, Vesna Bratić, ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta istakla je da postoji mogućnost da se izglasa manjinska vlada, s tim što kako kaže, to je vlada manjine ne misleći pri tom na nacionalne.

“To je vlada onih koji imaju ukupno pet odsto podrške građana Crne Gore. Vlada manjine nad većinom se u teoriji, ali i u praksi zove aparthejdom. To znači da takva ne može biti vlada građanskog pomirenja. Da je ova vlada dobila šansu ona bi to mogla. Nacionalne manjine su, po mom mišljenju, nezaobilazan sastavni dio svake vlade u Crnoj Gori, ukoliko želimo prosperitetnu državu. Neko ko ima dva odsto podrške, ili 1,8 odsto pa i tri puta toliko da ima, ne može da misli da može pomiriti Crnu Goru. To vam svjedoče i protesti i blokade, to svjedoči i kontinuirano nezadovoljstvo građana. Možda neki politički subjekti misle da imaju pravo da sa pet odsto podrške formira Vladu, to nije održivo, niti pametna politika”, naglašava Bratić.

Odgovarajući na pitanje da li će ostati u politici ili u nučnoj djelatnosti ministarka kaže da, s obzirom na to kroz šta je sve prošla i kako su ona i njen tim iznijeli teško breme za ovih 15 mjeseci, “misli da bi šteta bilo taj potencijal koji imaju neupotrebiti ponovo za jednu bolju, istinski bolju Crnu Goru”.

“Tako da su velike šanse da se politički angažujem, ali neću zanemariti naučnu djelatnost jer je to moja vokacija, moja prva ljubav, to je nešto što sam ja u suštini. Kad se okušate u nečemu i vidite da možete, onda želite da nastavite”, zaključila je Bratić.

IzvorRTNK

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Pi niko
16.03.2022-13:21 13:21

Ne mozes bez pasosa u politiku kod nas..

RIR
16.03.2022-13:33 13:33

SMRAD ! hvali se učinkom !
nadati se za “učinak”da ce završiti u Spuž i da joj oduzmu pasoš…

Marina
16.03.2022-15:25 15:25

Tebi treba oduzeti pasos ,ukinuti drzavljanstvo i smjestiti te u zaborav.