Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Bratić odbila da odgovori tužiocu o nezakonitim ugovorima

Prema pisanju Pobjede istražitelji postupaju po anonimnoj prijavi u kojoj su navedena imena više od deset osoba koje su zaposlene nezakonito. Pod lupom istražitelja našla se ministarka Vesna Bratić, čiji potpis se nalazi na spornim ugovorima koje je angažovala nezakonito.

Istražitelji će narednih dana izuzeti dokumentaciju iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta kako bi provjerili navode krivične prijave o nezakonitim zapošljavanjima u protekla dva mjeseca u tom resoru, piše Pobjeda.

Prema pisanju Pobjede istražitelji postupaju po anonimnoj prijavi u kojoj su navedena imena više od deset osoba koje su zaposlene nezakonito.

Pod lupom istražitelja našla se ministarka Vesna Bratić, čiji potpis se nalazi na spornim ugovorima koje je angažovala nezakonito.

Inspektori su pokušali da od ministarke Bratić dobiju potrebne informacije, ali je ona odbila da im objasni bilo što oko spornih ugovora, piše Pobjeda.

Bratić je, kako je navedeno u prijavi, angažovala više eksperata i konsultanata koji vrše reviziju u njenom resoru koji nijesu licencirana niti zapošljena lica u Državnoj revizorskoj instituciji (DRI), što bi bila obaveza.

 

 

IzvorPobjeda

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Ćurka
16.06.2021-11:04 11:04

Vidi li ovo sve što rade, ona Ćurka za Srednjeg Zapada. Ona je mecena ovakvim klerofašistima. Đoko Orlandić