Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Bratić – Maslenikov: Neprolazna bliskost naroda Crne Gore i Rusije

Maslenikov je rekao da se u toku svog boravka u Crnoj Gori uvjerio u povezanost dva naroda, te da ga raduje otvorenost Vlade za nove modele saradnje

Istorijska, kulturološka i vjerska bliskost naroda Crne Gore i Rusije je neprolazna, a u narednom periodu radiće se na dodatnom povezivanju dva naroda, poručeno je na sastanku ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić i ambasadora Ruske Federacije u Crnoj Gori Vladislava Maslenikova.

“Bratić je rekla da nikakve političke odluke ne mogu da promijene emociju dva naroda čije veze su toliko duboko ukorijenjene, da vremenom mogu postajati samo još dublje. Ona je istakla da je Ministarstvo otvoreno za nova polja saradnje sa Ruskom Federacijom, a akcenat je na mobilnosti studenata i oblasti nauke”, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Maslenikov je rekao da se u toku svog boravka u Crnoj Gori uvjerio u povezanost dva naroda, te da ga raduje otvorenost Vlade za nove modele saradnje. On je podsjetio da je Ruska Federacija prošle godine dodijelila 37 stipendija za studiranje crnogorskih studenata na visokoškolskim ustanovama Rusije, kao i da će se sa ovom praksom nastaviti.

“Sagovornici su se saglasili da je promocija ruskog jezika u Crnoj Gori zajednički interes. Strane su se dogovorile da nastave razgovore o konkretnim smjerovima dalje saradnje”, zaključeno je u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve