Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Bramerc: Rezolucija nije osuda bilo koje zemlje ili naroda

Bramerc je crnogorskoj Skupštini čestitao na usvajanju Rezolucije i poručio da bi želio da i druge države, budu jednako hrabre kao Crna Gora i usvoje slične rezolucije

Glavni tužilac haškog suda Serž Bramerc kaže da je, nadavno u parlamentu usvojena Rezolucija o genocidu u Srebrenici, odličan dokument, koji kako dodaje, nije neprijateljski korak prema bilo kojoj državi ili narodu. Bramerc je crnogorskoj Skupštini čestitao na usvajanju Rezolucije i poručio da bi želio da i druge države, budu jednako hrabre kao Crna Gora i usvoje slične rezolucije.

Bramerc je, na konferencija „Pomirenje i suočavanje sa prošlošću na Zapadnom Balkanu”, naveo da Rezolucija o Srebrenici adresirala glavna pitanja – prepoznavanja žrtava i genocida i, kako dodaje, jasno ističe da se radi o individualnoj odgovornosti.

“Ovo nije osuda bilo koje zemlje ili naroda ovo je pitanje lične odgovornosti. Želio bih da vidim i druge države da budu jednako hrabre i da donesu Rezoluciju kao Crna Gora. Znam da se to dešava u jednom teškom i složenom političkom kontekstu, ali želim da čestita, Skupštini na tom koraku i taj korak nije neprijateljski prema bilo kome, prema bilo kojoj državi ili vladi, to je ono što žrtve zaslužuju, da se genocid nazove genocidom“, zaključio je Bramerc.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Matija
25.06.2021-14:38 14:38

Gospodine Bremerc kada ce te se pozabavit Crnom Gorom? Puno je onih koji su isli na ratista sirom ex Yu a sada se slobodno setaju! Imamo i apostolku zdravlja sada, koja je svojevremeno pozivala narod da ide na Dubrovnik!