Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović uputio čestitku povodom antifašističkih jubileja

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je jubilej 75 godina ZAVNO-a za Crnu Goru i Boku i 70 godina od osnivanja SUBNOR-a i antifašista Crne Gore članovima ove organizacije i predsjedniku Zuvdiji Hodžiću.

„U vrijeme kad se u pojedinim djelovima Evrope pojavljuju aveti najveće pošasti civilizacije – fašizma, a sjećanja na teške bitke, razaranja i žrtve počinju da blijede, vaše djelovanje i upornost da se slavne stranice antifašizma nikada ne zatvore, služe nam na čast i opomenu da čuvamo tradiciju, pamtimo žrtve i držimo „vječito otvorenim prozor slobode“, kako glasi moto vaše proslave. Kao i 13. jula 1941. godine kad se crnogorski narod digao na sveopšti ustanak protiv okupatora, ne osvrćući se na podjele, i zadivio nemoćnu Evropu onoga vremena pod čizmom fašizma, siguran sam da i danas građanska, multietnička  i multikonfesionalna Crna Gora ima volju, htjenje i demokratske mehanizme da se odupre populističkim i ekstremističkim pokretima i sav svoj kapacitet usmjeri u očuvanje slavne istorije i tradicije, njegovanje različitosti kao najveće vrijednosti današnjice – naveo je Brajović.

On je čestitao dva jubileja – 75 godina ZAVNO-a za Crnu Goru i Boku i 70 godina od osnivanja SUBNOR-a i antifašista Crne Gore.

-Sa uvjerenjem da će naredne generacije zapamtiti i prenijeti budućim pokoljenjima značaj i neophodnost baštinjenja tekovina antifašizma.“ – zaključuje Brajović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve