Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Brajović: Umjesto priče – radimo, umjesto dijeljenja – okupljajmo

On se osvrnuo na samostalan izlazak Socijaldemokrata Crne Gore na parlamentarne izbore u avgustu, naglasivši da će ta stranka, prema svim dostupnim informacijama, imati makar dvostruko veću podršku građana

Stav Socijaldemokrata je jasan: prava politika vodi izgradnji građanskog društva, u kome se i u najkritičnijim momentima umijemo makar civilizovano složiti da se ne slažemo. I zato: umjesto priče – radimo, umjesto dijeljenja – okupljajmo, umjesto svađa – razgovarajmo, pristojno i građanski, kako nam i dolikuje, poručio je danas predsjednik SD Ivan Brajović.

On se osvrnuo na samostalan izlazak Socijaldemokrata Crne Gore na parlamentarne izbore u avgustu, naglasivši da će ta stranka, prema svim dostupnim informacijama, imati makar dvostruko veću podršku građana.

“To je proizvod rezultata koje smo postizali u gotovo svim resorima koje smo vodili. Uostalom, da to nije prazna priča najbolje pokazuje jasan podatak da, prema rezultatima svih lokalnih izbora održanih u posljednje četiri godine, Socijaldemokrate imaju podršku koja je duplo veća nego na posljednjim parlamentarnim izborima 2016. godine”, dodao je Brajović.

Kako je istakao, u Crnoj Gori svi pričaju o politici, ali se često ne pravi razlika između ozbiljne politike i politikanstva.

“Politikanstvo predstavlja bavljenje politikom radi ostvarivanja ličnog interesa, a što se često svodi na raspirivanje strasti, rušenje i razgrađivanje nečega što je decenijama stvarano. Nasuprot tome, politika je odgovoran rad u interesu opšteg dobra i vodi ujedinjavanju i građenju”, naglasio je Brajović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve