Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović sa predstavnicima Venecijanske komisije: Želimo najbolji zakon o slobodi vjeroispovjesti

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je istakao odličnu saradnju koju Crna Gora ima sa Venecijanskom komisijom i zahvalio se za podršku koju u kontinuitetu pružaju demokratskim procesima u našoj zemlji

Crnogorske institucije spremne su da u kontinuitetu zakonodavstvo usklađuju sa najvišim evropskim standardima, kako bi naša zemlja dobila najbolje moguće zakonsko rješenje o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica, kazao je predsjednik Skupštine Ivan Brajović na današnjem sastanku sa delegacijom Venecijanske komisije.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je istakao odličnu saradnju koju Crna Gora ima sa Venecijanskom komisijom i zahvalio se za podršku koju u kontinuitetu pružaju demokratskim procesima u našoj zemlji.

“Otvoreni smo za sve sugestije, kojim se garantuju jednaka prava i obaveze svih vjerskih zajednica u Crnoj Gori u skladu sa najvišim standardima”, kazao je predsjednik Skupštine.

Posebno je naglasio ulogu i odgovornost Skupštine, koja će biti u prilici da usvajanjem tog Zakona učini važan iskorak u normativnom uređenju ove oblasti, posebno imajući u vidu činjenicu da, kako je kazao, važeći Zakon iz 1977. godine ne odgovara duhu vremena i prevaziđen je u svakom pogledu.

Mišljenje Komisije moguće krajem juna

Član Venecijanske komisije iz Holandije Ben Vermeulen je kazao da su svjesni važnosti donošenja zakona koji reguliše ovako kompleksnu materiju.

“Stoga su u veoma kratkom roku, nakon utvrđivanja Predloga zakona, došli da još jednom sagledaju sva mišljenja. Posebno je pohvalio ozbiljnost s kojom Crna Gora pristupa pitanju vjerskih sloboda i istakao uvjerenje da bi Komsija mogla dati svoje mišljenje krajem juna 2019. godine”, navode u Skupštini.

Sastanku su prisustvovali predsjednik Odbora za ljudska i manjinska prava Halil Duković, predsjednica Zakonodavnog odbora Marta Šćepanović, kao i poslanici Nikola Rakočević i Dragutin Papović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve