Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović: Razgovarati i o vanrednim izborima i Deklaraciji o očuvanju građanske Crne Gore

Predsjednik SD-a Ivan Brajović obavijestio je Bečića da prihvata poziv za za otpočinjanjem dijaloga predstavnika parlamentarnih partija vlasti i opozicije, koji je zakazan za 7. jul

Razgovor i o konceptu Vlade koja bi pripremala vanredne izbore i donošenje skupštinske Deklaracije o očuvanju građanske Crne Gore i afirmaciji evropskog sistema vrijednosti, je predlog Socijaldemokrata (SD) na sastanku kod predsjednika Skupštine Alekse Bečića.

Predsjednik SD-a Ivan Brajović obavijestio je Bečića da prihvata poziv za za otpočinjanjem dijaloga predstavnika parlamentarnih partija vlasti i opozicije, koji je zakazan za 7. jul.

U pismu koje je uputio Bečiću, Brajović je istakao da je poziv na dijalog odgovoran čin prvog čovjeka crnogorskog palamenta u situaciji veoma kompleksnog društveno-političkog ambijenta u Crnoj Gori.

Naglasio je da su SD partija koja u kontinuitetu poziva na potrebu otpočinjanja dijaloga u Skupštini i da je dijalog i traganje za zrelim i odgovornim kompromisima nužna pretpostavka za rješavanje brojnih otvorenih pitanja koja opterećuju crnogorsko društvo.

Takođe, Brajović je obavijestio Bečića da će u ime SD-a kandidovati dvije suštinski značajne teme.

“Prva koja se tiče razgovora i dogovora oko koncepta Vlade koja bi pripremala vanredne parlamentarne izbore, jer u SD vjeruju da je to adekvatan način rješavanja akutnog problema političke nestabilnosti i izrazite podijeljenosti našeg društva”, naveo je Brajović.

Dodaje da druga podrazumijeva da Skupština donese Rezoluciju (Deklaraciju) o očuvanju građanske Crne Gore i afirmaciji evropskog sistema vrijednosti, koja bi bila usvojena sa poželjnom podrškom od najmanje 2/3 poslanika u crnogorskom parlamentu i na taj način potvrdila neupitnu privrženost većine u našoj državi temeljnim vrijednostima evropske Crne Gore.

Na kraju, prihvatajući poziv, Brajović je izrazio nadu da će odgovorni činioci na političkoj sceni uspjeti da kroz dijalog i neophodne kompromise potvrde ozbiljnost i odgovornost koja se duguje svim građankama i građanima Crne Gore, bez obzira na njihovo nacionalno, vjersko, političko i svako drugo opredjeljenje.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
07.07.2021-16:19 16:19

Vi kazete da se ocuva gradjanska CG,a sta bi sa drzavom CG..i njenim ukradebim crkvama….?