Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović čestitao je lokalnom rukovodstvu i svim građanima Petnjice i Plužina Dan opštine koji se obilježavaju 4. avgusta.

“Tokom prethodnih osam godina Opština Petnjica kao posebna lokalna zajednica u saradnji sa državnim organima i požrtvovanom dijasporom, simbolizuje odlučnost građana Crne Gore da svoju budućnost u datim okolnostima i mjeri mogućeg kreiraju samostalno. Takođe, doprinos i podrška stanovnika ovog kraja strateškim državnim odlukama, ostaje trajno zapisana u istoriji naše zemlje. Napredak Petnjice, Gornjeg Bihora i cijelog sjevera Crne Gore, u mnogim oblastima biće dodatno podstaknut daljim započetim i planiranim infrastrukturnim razvojem, u kojem korak više donosi auto-put Bar-Boljare”, istakao je Brajović u čestitki Opštini Petnjica.

Brajović je u čestitki Opštini Plužine, istakao da je uvjeren da će u Plužinama vremenom slobodarsko nasljeđe biti sve cjenjenije, a njegove vrijednosti još jasnije.

“Dužnost cijele Crne Gore je da uprkos svim izazovima njeguje živo sjećanje na heroje i antifašističko nasljeđe Plužina, i brani svoju državu od stalnih uticaja na nacionalnu samobitnost. Članstvom u NATO, učvršćena je dugoročna bezbjednosna stabilnost Crne Gore, a ulaskom u Evropsku uniju kojoj smo sve bliži, u periodu pred nama bićemo sve više okrenuti djelatnostima održive ekonomije. Plužine će evropskom perspektivom dobiti priliku za bržu realizaciju svojih mnogostrukih izuzetnih potencijala. Ekoturizam, proizvodnja zdrave hrane, moderni kulturni ambijent i drugi stabilni izvori finansiranja uz postojeće energetske resurse, uz podršku države u infrastrukturnom i drugom razvoju, poboljšaće standard stanovnika i učiniti Plužine sve poželjnijim mjestom za život,” naveo je Brajović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve