Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović: Nedopustivo da Vlada vrši redizajn biračkog tijela i sprovodi opasni izborni inženjering

Brajović je, povodom najavljenih izmjena zakona koji se tiču državljanstva, boravišta i prebivališta, podjetio da je već definisana nadlžnost skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu da predlaže potencijalne zakonske korekcije koje se tiču državljanstva

Nedopustivo je da Vlada mijenjanjem podzakonskog akta vrši redizajn biračkog tijela i sprovodi opasni izborni inženjering, poručio je predsjednik SD Ivan Brajović, pozvavši Vladu da jednostranim potezima ne unosi dodatne tenzije u već polarizovanoj društvenoj atmosferi.

Brajović je, povodom najavljenih izmjena zakona koji se tiču državljanstva, boravišta i prebivališta, podjetio da je već definisana nadlžnost skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu da predlaže potencijalne zakonske korekcije koje se tiču državljanstva.

“Nedopustivo je da Vlada mijenjanjem podzakonskog akta vrši redizajn biračkog tijela i sprovodi opasni izborni inženjering. Pozivam Vladu da jednostranim potezima ne unosi dodatne tenzije u inače uzavreloj i polarizovanoj društvenoj atmosferi. Jasno je definisana nadležnost skupštinskog Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu da predloži potencijalne korekcije normativnog okvira koji se tiče crnogorskog državljanstva”, napisao je Brajović na svom Twitter nalogu.

On je poručio da oni koji predlažu i podržavaju ovakve, kako je naveo, neprimjerene aktivnosti preuzimaju odgovornost za dalju radikalizaciju prilika na političkoj sceni.

“Očekujem i reakciju međunarodnih partnera na opasne namjere pojedinih struktura unutar parlamentarne većine, kojima će znatno biti usporen naš put evropskih integracija”, kazao je predsjednik Socijaldemokrata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
07.04.2021-20:03 20:03

Sekulovic Sve radi protiv CRNE GORE i protiv DIJASPORE Znamo dobro bez dijaspore nema ni CRNE GORE ! Znaći da na izborima mogu da glasaju stranci koji su u Crnu Goru došli da rade & žive i imaju privremeno prebivalište u CG, a neće više moći državljani CG koji su na privremenom radu u inostranstvu?

Sara
07.04.2021-20:20 20:20

Ova vlada na celo Zdravka- Sekulovica-Dritana..Becica..Mandica itd..pripremaju strasni zlocin prema drzavi CG i crnogorcima..

Ne dozvolite da ovi stranci..koji su dosli na presto u CG::DA IZVRSE Genocid crnogorskog naroda..i crnogorske drzave!