Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Brajović: Nedolazak opozicije dokaz neodgovornosti

"Nedolazak predstavnika opozicije na sastanak dovoljno govori o odgovornosti jednih i neodgovornosti drugih", rekao je Brajović, poručujući da je njihova ruka pružena

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović rekao je da njegova ideja bila da se na današnjem sastanku predstavnika vladajuće partije i opozicije dogovori novi krug razgovora i poboljšanja izbornog ambijenta.

Ivan Brajović

Podsjećamo, u parlamentu je održan sastanak šefa parlamenta sa predsjednicima vladajuće koalicije, dok se lideri opozicionih partija nijesu odazvali njegovom pozivu.

“Nedolazak predstavnika opozicije na sastanak dovoljno govori o odgovornosti jednih i neodgovornosti drugih”, rekao je Brajović, poručujući da je njihova ruka pružena.

To što opozicija nije došla je, kako je rekao, nedostatak odgovornosti. Opozicija je, kaže, svjesna da nema tog izbornog zakonodavstva koje im može garantovati pobjedu.

Potrebno je, kaže, razgovarati bez ikakvog uslovljavanja sa druge strane.

Sastanku su prisustvovali lideri Demokratske partije socijalista (DPS), Liberalne partije, Hrvatske građanske inicijative, Bošnjačke stranke Milo Đukanović, Andrija Popović, Adrijan Vuksanović, Rafet Husović.

Na poziv Brajovića odazvali su se i lideri albanskih partija Nazif Cungu, Nik Đeljošaj, a ispred demokratske unije Albanaca sastanku prisustvuje Hatidža Đoni.

Sastanku su prisustvovali i potpredsjednici Skupštine Branimir Gvozdenović i Genci Nimanbegu.

Brajović je sastanak zakazao očekujući, da će se otvorenim dijalogom doći do konstruktivnih rješenja u cilju poboljšanja izbornog ambijenta u susret parlamentarnim izborima na jesen.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve