Nosilac liste Socijaldemokrata SD i predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović kazao je da nema informaciju ko će ga naslijediti na mjestu prvog čovjeka parlamenta, te da mu neće biti neobično da se nađe u poslaničkoj klupi.

– Mnogo sam duže bio poslanik, nego predsjednik parlamenta – rekao je Brajović gostujući na Televiziji Crne Gore, dodajući da je zadovoljan radom Skupštine u prethodne četiri godine.

On je istakao da je na sastanku sa nosiocima izborne liste, na kom je konstitutivna sjednica parlamenta zakazana za srijedu, 23. septembra, insistirao da se tog dana izaberu predstavnici parlamenta, da ne bi bilo diskontinuiteta.

Brajović je zadovoljan rezultatom te njegove partije na parlamentarnim izborima jer su, kako kaže, povećali podršku 35 odsto, ali je vjerovao da će osvojiti više mandata.

– Međutim, mi nismo imali veliku medijsku potporu, ali imali smo sjajnu kampanju. Imali smo aktivan rad na društvenim mrežama – rekao je Brajović.

Brajović je rekao i da je iznenađen padom podrške Demokratskoj partiji socijalista DPS, ali navodi da nema kalkulisanja sa izbornim rezultatima.

– Očekivao sam da će makar osvojiti mandat više, ali ni sada ne znamo koliko će poslanika u parlamentu podržati opoziciju – rekao je Brajović.

Na pitanje da li je Zakon o slobodi vjeroispovijesti donešen u pravo vrijeme, Brajović je rekao da je taj dokument trebalo davno usvojiti, tj. 2006. godine kada je Crna Gora postala nezavisna država.

– Sve manipulacije sa pričom da će se otimati svetinje nisu tačne. U Crnoj Gori sve treba da bude dostupno svima – rekao je on.

On je, komentarišući sporazum tri opozicione izborne liste, rekao da je on sasvim realan, ali da će se u narednom periodu vidjeti koliko je on ostvariv.

– Da li će Vlada biti ekspertska ili političko-ekspertska – sačekaćemo u parlamentu da vidimo kakva će ta ponuda biti – dodao je Brajović.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve