Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović – Kurzon: Za sprovođenje zakonodavstva važni napori svih aktera na političkoj sceni

"Uz to, formirane grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore i Donjeg doma Parlamenta UK svjedoče o obostranoj spremnosti za jačanje parlamentarne saradnje odnosa dvije države. Sagovornici su se saglasili o značaju djelotvornog zakonodavstva za čije sprovođenje su važni napori svih aktera na političkoj sceni", navodi se u saopštenju

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović i zamjenik predsjedavajućeg Doma lordova i državni sekretar za odbranu u Ujedinjenom Kraljevstvu Frederik Ričard Pen Kurzon, 7. grof Hau saglasili su se da partnerstvo i saradnja u okviru NATO predstavlja važan pokazatelj snage bilateralnih odnosa Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva, saopšteno je iz Skupštine.

 “Uz to, formirane grupe prijateljstva Skupštine Crne Gore i Donjeg doma Parlamenta UK svjedoče o obostranoj spremnosti za jačanje parlamentarne saradnje odnosa dvije države. Sagovornici su se saglasili o značaju djelotvornog zakonodavstva za čije sprovođenje su važni napori svih aktera na političkoj sceni”, navodi se u saopštenju.

Brajović je između ostalog akcentovao kontinuirano dobru saradnju sa Vestminster fondacijom za demokratiju i dalju otvorenost Skupštine za zajedničke projekte.

“Predsjednik Skupštine je izrazio očekivanje da će Crna Gora i u narednom periodu dobijati podršku evropskih partnera za svoje reformske napore i promociju vrijednosti zapadnih demokratija.

Tokom susreta je takođe bilo riječi o bezbjednosnim i političkim prilikama u državama regiona”, saopšteno je iz Skupštine.

Sastanku je prisustvovao predsjednik Odbora za bezbijednost i odbranu poslanik Obrad Mišo Stanišić.

IzvorantenaM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve