Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović i Guerini: Ne treba olako shvatati lažne vijesti i dezinformacije

Brajović je u razgovoru sa ministrom odbrane, ujedno i parlamentarcem sa značajnim iskustvom, izrazio zadovoljstvo visokim nivoom sveukupnih odnosa Crne Gore i Republike Italije, pri čemu parlamentarna saradnja sa Senatom i Predstavničkim domom zauzima značajno mjesto

Ne treba olako shvatati lažne vijesti i dezinformacije koje svojim uticajem na rast populizma pa i izborne procese, predstavljaju opasnost za demokratske države, čemu i NATO pridaje veliki značaj, ocijenjeno je na sastanku predsjednika Skupštine Ivana Brajovića i italijanskog ministra odbrane Lorenca Guerinija.

Guerini i Brajović

Brajović je u razgovoru sa ministrom odbrane, ujedno i parlamentarcem sa značajnim iskustvom, izrazio zadovoljstvo visokim nivoom sveukupnih odnosa Crne Gore i Republike Italije, pri čemu parlamentarna saradnja sa Senatom i Predstavničkim domom zauzima značajno mjesto.

Pored redovnih susreta na najvišem nivou, akcentovana je saradnja parlamentarnih radnih tijela na evropskom putu naše zemlje, kao i značaj parlamentarne diplomatije u zajedničkim vizijama dvije države.

Brajović je ocijenio veoma značajnim NATO partnerstvo, kao i otvorenu i konkretnu podršku Italije Crnoj Gori u integracionom procesu.

Ministar odbrane Guerini je izrazio zadovoljstvo što je kao prvi predstavnik Vlade Republike Italije u prilici da posjeti Crnu Goru i potvrdi prijateljstvo dvije države.

On je istakao da Italija veoma cijeni ulogu naše zemlje u NATO savezu i doprinosu regionalnoj stabilnosti, kao i da prepoznaje sve što je Crna Gora kao promoter građanskih vrijednosti, učinila na svom putu ka Evropskoj uniji.

Na sastanku je bilo riječi o ekonomskoj saradnji, kao i izazovima sa kojima se suočavaju dvije države, region i Evropska unija.

Sastanku sa ministrom odbrane Italije je prisustvovao i potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve