Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Brajović dijaspori: Ne zaboravite svoje korijene

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je kazao da je zadovoljan ukazanom prilikom da razgovara sa potomkom porodice koju s uvažavanjem ističe poglavar Katoličke crkve papa Franjo, kada govori o svojoj vezi sa našom državom i Crnogorcima

Izrazito cijenim to što crnogorski iseljenici u Agrentini nikada nijesu zaboravili svoju postojbinu i sa ponosom i poslije dva vijeka života na drugom kontinentu uvijek naglašavaju crnogorsko porijeklo, kazao je predsjednik Skupštine, Ivan Brajović, na današnjem sastanku sa predsjednikom crnogorske zajednice Buenos Ajresa, Emilijom Ognjenovićem, koji boravi u Crnoj Gori.

Emilijo Ognjenović, Ivan Brajović

Kako je saopšteno iz Skupštine, Brajović je kazao da je zadovoljan ukazanom prilikom da razgovara sa potomkom porodice koju s uvažavanjem ističe poglavar Katoličke crkve papa Franjo, kada govori o svojoj vezi sa našom državom i Crnogorcima.

“Prilikom boravka u drugim državama posebno mi zadovoljstvo uvijek predstavlja da razgovaram sa isljenicima iz Crne Gore i da im poručim da nikada ne zaboravljaju svoje korijene i zemlju porijekla, ali i da uvijek poštuju svoju novu domovinu”, rekao je predsjednik Skupštine.

Ognjenović je zahvalio Brajoviću na toploj dobrodošlici i kazao da je posebno ponosan što je pomenuo njegovog strica koji je sadašnjeg papu zaredio u biskupski red.

“Ognjenović je upoznao predsjednika sa predstojećom prezentacijom Crne Gore koja je zakazana za 24. avgust u centru glavnog grada Argentine, kao i sa aktivnostima na otvaranju Crnogorskog kulturnog centra. Tokom razgovora razmijenjena su mišljenja o daljem jačanju političkih, kulturnih i privrednih veza između Crne Gore i Argentine i značaju crnogorske zajednice u toj zemlji”, zaključuju u Skupštini.

IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve