Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Brajović: DANU primjer odanosti interesima svoje države

Kako je naveo, važna naučna i kulturna uloga DANU još više dolazi do izražaja u periodima agresivne mitomanije, pokušaja falsifikovanja istorije i manipulacije duhovnim i materijalnim nasljeđem naše države

Povodom 20 godina od osnivanja Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, predsjednik Skupštine Ivan Brajović uputio je čestitku predsjedniku ove ustanove, akademiku Sretenu Peroviću.

Ivan Brajović

“Povodom 20 godina od osnivanja i djelovanja Dukljanske akademije nauka i umjetnosti, upućujem iskrene čestitke i odajem priznanje vizionarstvu, posvećenosti i dostignućima ove naučne i umjetničke zajednice na ponos Crne Gore. Dukljanska akademija je primjer odanosti i služenja interesima svoje države afirmacijom suverenističkog i identitetskog utemeljenja, vrijednih istorijskih djela, kao i savremenog stvaralašta multinacionalne Crne Gore”, istakao je Brajović u čestitci.

Kako je naveo, važna naučna i kulturna uloga DANU još više dolazi do izražaja u periodima agresivne mitomanije, pokušaja falsifikovanja istorije i manipulacije duhovnim i materijalnim nasljeđem naše države.

“Od velikog značaja je i svojevrsna diplomatska misija Dukljanske akademije, koja saradnjom sa akademijama brojnih prijateljskih država, promoviše najbolje vrijednosti Crne Gore. Realno je očekivanje da država Crna Gora pruži značajniju podršku djelovanju institucije čija dostignuća ostaju nesporni intelektualni orijentir budućim generacijama.Uz dužno sjećanje na doprinos članova Dukljanske akademije koji nisu više sa nama, želim vam još mnogo uspješnih decenija”, naveo je Brajović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve