Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović-Danielson: Novi saziv EK daje jasnu podršku politici proširenja

Brajović je upoznao delegaciju Evropske komisije sa dosadašnjim rezultatima ovog skupštinskog saziva, i prije svega ukazao na napore koje vladajuća većina ulaže kako kako bi Crna Gora nastavila započete reforme u procesu evropske integracije

Svi politički akteri u Skupštini trebalo bi da pokažu volju i dogovore se oko potrebnih reformi u cilju daljeg unaprjeđenja izbornog zakonodavtsva i primjene datih preporuka relevantnih međunarodnih organizacija, saopštio je generalni direktor za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Evropske komisije Kristijan Danielson, koji se danas sastao da predsjednikom Skupštine Ivanom Brajovićem.

Kristijan Danielson, Ivan Brajović

Brajović je upoznao delegaciju Evropske komisije sa dosadašnjim rezultatima ovog skupštinskog saziva, i prije svega ukazao na napore koje vladajuća većina ulaže kako kako bi Crna Gora nastavila započete reforme u procesu evropske integracije.

Generalni direktor Danijelson je naglasio da su sljedeći mjeseci veliki izazov da svi politički akteri u Skupštini pokažu volju i dogovore se oko potrebnih reformi u cilju daljeg unaprjeđenja izbornog zakonodavtsva i primjene datih preporuka relevantnih međunarodnih organizacija.

Istakao je da je Evropska komisija svjesna postignutih rezultata i napora koje Skupština ulaže kako bi ojačala politički dijalog, u postojećem političkom ambijentu. Takođe, istakao je da novi saziv Evropske komisije ima jasnu poruku o kredibilnoj strategiji za Zapadni Balkan i da će se održati i ubrzati proces proširenja.

Zajednički je ocijenjeno da će dodatni napori nadležnih institucijau ostvarivanju još mjerljivijih rezultata u oblastima vladavine prava i slobode medija, kao i jačanje nezavisnosti institucija važnih za izborne procese, osigurati da Crna Gora ostaje predvodnik procesa integracije u Evropsku uniju u regionu Zapadnog Balkana.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve