Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Brajović: Crna Gora je na civilizacijskoj raskrsnici

''Danas je, zahvaljujući marionetskoj vlasti koja služi tuđim interesima, Crna Gora nikad udaljenija od evropskog i evroatlanskog sistema vrijednosti'', zaključuje Brajović

“Crna Gora se nalazi na civilizacijskoj raskrsnici između nacionalističke i građanske, teokratske i sekularne, savremene i srednjevjekovne”, poručio je predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović na sjednici Opštinskog odbora Socijademokrata Kotora.

Brajović je govorio političkoj, institucionalnoj i bezbjednosnoj krizi u kojoj se nalazi Crna Gora.

Takođe, aktuelni predsjednik SD-a je naveo da se pričama o ko zna kojoj rekonstrukciji Vlade samo skreće pažnja javnosti sa činjenice da aktuelna vlast nije sposobna da vodi Crnu Goru ka članstvu u EU i da je održi pouzdanim članom NATO saveza.

“Danas je, zahvaljujući marionetskoj vlasti koja služi tuđim interesima, Crna Gora nikad udaljenija od evropskog i evroatlanskog sistema vrijednosti”, zaključuje Brajović.

Potpredsjednik SD-a Damir Šehović je govorio o neophodnosti tješnje saradnje svih društveno-političkih činilaca (partija, civilnog sektora, udruženja građana, pojedinaca i dr.) koji njeguju evropski sistem vrijednosti.

“Iz dana u dan je sve jasnije da je udaranje u temeljne vrijednosti samosvjesne i suverene Crne Gore, a to je njen građanski, multietnički, sekularni i antifašistički karakter, na vrhu agende trenutne parlamentarne većine. Zato je neophodno da se formira natpartijski savez koji će pružiti adekvatan odgovor smišljenim pokušajima unazađivanja Crne Gore”, istakao je Šehović.

“Sve više građana koji su dali podršku aktuelnoj vlasti na parlamentarnim izborima se osjećaju prevarenim, jer vide da su njihovi glasovi zloupotrijebljeni za realizaciju velikodržavnih projekata”, zaključuje potpredsjednik SD-a.

Poslanik Mugoša se osvrnuo na ekonomsku i zdravstvenu krizu u kojoj se nalazi Crna Gora.

“U Crnoj Gori je 27 hiljada manje zaposlenih u odnosu na isti mjesec prošle godine; 65 hijada manje u odnosu na isti mjesec 2019. godine, a 18 hiljada manje u odnosu na početak rada nove Vlade. Sa druge strane, u vrhu smo zemalja sa najgorim epidemiološkim parametrima u Evropi i svijetu (stopa inficiranih, stopa smrtnosti)”, ističe Mugoša i konstatuje da se građani obasipaju raznim obećanjima i marketinškim pričama o uspjesima vlasti, dok je u realnosti oslabio standard značajnog broja građana.

Na sjednici Opštinskog odbora Socijaldemokrata Kotora, koja je organizovana u susret predstojećem Kongresu partije, izabrani su delegati i kandidati za članove novog saziva Glavnog odbora.

Nakon odluke predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića da se na predstojećem Kongresu neće kandidovati za novi mandat, Odbor Socijaldemokrata Kotora je jednoglasno odlučio da za novog predsjednika partije predloži aktuelnog potpredsjednika Damira Šehovića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
TeraNostra
06.10.2021-23:37 23:37

Zašto velikosrpske “projekte” nazivate – velikodržavnima ? Oportunizam se isplati, je li ?