Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Božović: SNP najoštrije osuđuje akciju vlasti u Prištini

Božović navodi da SNP zato poziva međunarodnu zajednicu da hitno utiče na vlasti u Prištini da obuzdaju agresivne poteze i odustanu od politike nasilja i sukoba i vrate se poštovanju demokratskih standarda

Socijalistička narodna partija najoštrije osuđuje akciju vlasti u Prištini da nasilnim putem preuzmu opštinske zgrade na sjeveru pokrajine i daje punu podršku srpskom stanovništvu u legitimnoj odbrani demokratije i osnovnih ljudskih prava, saopštio je Bogdan Božović, kandidat za poslanika SNP – DEMOS – ZA TEBE.

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji na braniku je elementarnih ljudskih prava i demokratskih principa, a beskrupulozno nasilje kosovskih specijalaca predstavlja čin eskalacije tenzija i promovisanja sukoba, koji nikome ne mogu donijeti ništa dobro”, rekao je on.

Božović navodi da SNP zato poziva međunarodnu zajednicu da hitno utiče na vlasti u Prištini da obuzdaju agresivne poteze i odustanu od politike nasilja i sukoba i vrate se poštovanju demokratskih standarda.

“Prvi i neophodni korak u tom pravu bio bi da se prištinske vlasti odmah povuku iz nasilno preuzetih objekata na sjeveru pokrajine. SNP, istovremeno, još jednom daje punu podršku nastavku dijalogu Beograda i Prištine, jer je to jedini ispravan put normalizacije odnosa i deeskalacije tenzija u regionu”, zaključio je Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve