Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Božović: Projekat Ure i Vijesti nije dao rezultate, sve stranke većine da uđu u Vladu

''Ukoliko URA ne želi kompromis i saradnju sa ovom većinom, neka se jasno odredi, a poštenije je bilo da su to uradili još 30. avgusta prošle godine'', zaključuje Božović

Vlada u kojoj bi učestvovali politički predstavnici svih stranaka koje čine parlamentarnu većinu i kojima su građani na izborima dali povjerenje, jedino je rješenje da se izađe iz političke krize koja se reflektuje na sve sfere društva, ocijenila je poslanica Demokratskog fronta Jelena Božović.

Na taj način bi se, smatra, jasno znalo ko je odgovoran za ono što jeste ili nije učinjeno.

”Projekat Ure i koncerna Vijesti zvani ekspertska vlada nije dao gotovo nikakve rezultate u proteklih godinu dana. Suštinski ništa novo, drugačije i bolje nije urađeno u odnosu na bivšu vlast. Nastavljeni su uglavnom isti projekti i ista spoljna politika kakvu je vodio DPS”, navodi Božović.

Umjesto, kako je kazala, da kriminalna organizacija Mila Đukanovića i njegovih partijskih saradnika na svim nivoima bude uništena, njima je u proteklom periodu data mogućnost da ojačaju i da se ponašaju bahato do te mjere da još uvijek predstavljaju opasnost po cijelo društvo.

”Problema je mnogo, ali se oni moraju rešavati sa vrha. Ova vlada nema kapacitet da se sa tim izbori. Ova parlamentarna većina ne može da daje legitimitet takvoj vladi i to je jedan začarani krug iz koga pod hitno moramo izaći.

Mi danas u Crnoj Gori imamo jedan opšti haos, sve stoji, sve čeka, a zbog toga najviše trpe građani. Toga su konačno postali svjesni svi koji čine novu vlast, osim Ure kojoj je izgleda ovaj haos odgovarao jer su u toj konfuziji jedini imali političkog predstavnika i ministre u Vladi koje su kontrolisali i sprovodili svoj politički program potcjenjujući pritom sve ostale”, kaže Božović.

Prema njenim riječima, nametanje svoje volje koju sprovode tri u odnosu na 38 poslanika većine nije demokratija, već autokratija.

”URA se više ne može skrivati ni iza međunarodne zajednice nakon podrške predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen da DF uđe u Vladu i da se izborna volja građana mora poštovati.

Ukoliko URA ne želi kompromis i saradnju sa ovom većinom, neka se jasno odredi, a poštenije je bilo da su to uradili još 30. avgusta prošle godine”, zaključuje Božović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Banja
11.10.2021-14:35 14:35

Oce li ovaj mali Vucinic!!!

Krmak
11.10.2021-18:47 18:47

Jelo neda URA -DF- CETNICIMA U VLADU  A  DEMOKRATE SU VEC U VLADU zato moras trazit pomoc kod VUCKA DA VAS PRIMI vi ste NJEGOVA DESNA RUKA! !