Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Božović: Potvrđene bratske i prijateljske namjere Srbije

Sa ponosom i radošću zvanično potvrđujem da će Srbija ukinuti sve restriktivne mjere za ulazak crnogorskih građana u Srbiju. To još jednom svjedoči i potvrđuje bratske i prijateljske namjere Srbije i neraskidive veze između dvije susjedne države, saopštio je danas ambasador Srbije Vladimir Božović

Sa ponosom i radošću zvanično potvrđujem da će Srbija ukinuti sve restriktivne mjere za ulazak crnogorskih građana u Srbiju. To još jednom svjedoči i potvrđuje bratske i prijateljske namjere Srbije i neraskidive veze između dvije susjedne države, saopštio je danas ambasador Srbije Vladimir Božović.

Božović

Kako je istakao, građane dviju zemalja vezuju bratske, rodbinske, vjerske, prijateljske, komšijske i brojne druge veze, pa je prirodno i normalno da i u ovim teškim vremenima, čuvajući i sebe i druge, nesmetano možemo putovati.

“Kao Ambasador Srbije u Crnoj Gori  i diplomata, a ne ljekar, mislim da nikakvo zatvaranje granica nije rješenje za sprječavanje širenja zaraze, već upravo visoka svijest i odgovornost u poštovanju zaštitnih mjera, jer vidimo da nijedna, pa ni najmoćnije ekonomije svijeta to ne mogu izdržati”, rekao je Božović.

On je naglasio da je njegov posao, kao ambasadora, da radi na unapređenju odnosa i snaženju veza dviju zemalja, što bi trebalo da bude konstanta sveukupnih odnosa. Zato ga je boljelo što državljani Srbije dugo nisu mogli da dođu u Crnu Goru.

“Rješavali smo mnogobrojne probleme i zahtjeve državljana Srbije koji su skoro pet mjeseci bili onemogućeni da dođu i obave najosnovnije ljudske i humane potrebe, da sahrane svoje najbliže, obiđu i njeguju svoje bližnje, obiđu grobove predaka i svoju rodbinu i imovinu i to me kao njihovog ambasadora mnogo boli. Gotovo da nije bilo dana kada nas neko od predstavnika srpskih organizacija iz Crne Gore nije zvao i tražio pomoć za prebacivanje građana na liječenje, dolazak studenata, transfer građana, imajući u vidu da je Beograd i Srbija medicinski, univerzitetski i saobraćajni centar i čvorište Zapadnog Balkana, ali i da mole i za svoju braću iz Srbije da im dođu”, rekao je.

Zbog svega toga je, kako kaže, njegova današnja radost veća.

“Osjećam da građani Crne Gore sve ovo razumiju i snažno podržavaju, kao i građani Srbije”, zaključio je Božović.

Podsjetimo, ranije danas je srpska epidemiološkinja Darija Kisić Tepavčević saopštila da od sjutra za građane Crne Gore više nema ograničenja u pogledu ulaska u Srbiju, a direktor Instituta za javno zdravlje Crne Gore Boban Mugoša najavio je da će se sjutra otvoriti granice sa Srbijom.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve